Πολιτική

Δ.Κυριακίδης: «Ο δήμος Κιλκίς στηρίζει εστίαση και αγορά»

Την βούληση της διοίκησης του δήμου Κιλκίς να στηρίξει την εστίαση, την αγορά και γενικώς την τοπική οικονομία και κοινωνία, που υπέστησαν τις συνέπειες της πανδημίας, εξέφρασε ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης κατά την δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 12.5.21.

«Η πανδημία», είπε κατά την εισηγητική ομιλία του ο κ. Κυριακίδης, «είχε συνέπειες και στην τοπική οικονομία, κυρίως σε εστίαση και αγορά.

Σε συνάντησή μας με τα προεδρεία του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου και του εμπορικού συλλόγου Κιλκίς αποφασίσαμε την επαναφορά της πεζοδρόμησης κεντρικών οδών τα βράδια της Παρασκευής και του σαββατοκύριακου, ώστε να τονωθεί η κίνηση στα καταστήματα.

Ήταν μία επιλογή της επιτροπής ποιότητας ζωής και της τοπικής κοινότητας Κιλκίς, η οποία πρέπει να υποστηριχθεί από τους καταστηματάρχες, με την συμμόρφωσή τους στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, να μην τοποθετούν, δηλαδή, περισσότερα από τα οριζόμενα.

Επί πλέον, δεν τους επιβαρύνουμε με τέλη».

«Εκδηλώσεις όλο το Καλοκαίρι»

Μιλώντας επί του θέματος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιά την απόφαση των βραδινών πεζοδρομήσεων κεντρικών οδών Παρασκευή και σαββατοκύριακο: «Ήταν κάτι, το οποίο ζητούσαμε και υποστηρίξαμε ευθύς εξαρχής».

«Ωστόσο», συνέχισε, «γιά να «ζωντανέψουν» κατά τα συγκεκριμένα διαστήματα πεζοδρομημένα τμήματα, πρέπει να προγραμματισθούν εκδηλώσεις σ’ αυτά καθ’ όλη την διάρκεια του Καλοκαιριού, και όχι μόνο την περίοδο της εμποροπανηγύρεως, ώστε να τονωθούν η κίνηση και η οικονομία».

«Δεν αρκεί χωρίς μείωση τελών»

Ως θετική χαρακτήρισε την απόφαση γιά πεζοδρομήσεις κεντρικών οδών Παρασκευή και σαββατοκύριακο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Φαχουρίδης.

«Αυτό, όμως», πρόσθεσε, «δεν αρκεί γιά να επουλωθούν οι «πληγές» των καταστηματαρχών από την πανδημία. Ο δήμος πρέπει να προβεί σε «γενναία» μείωση τελών γι’ αυτούς, όπως και για όλους τους συμπολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: «Η έλλειψη σε αναισθησιολόγους «παραλύει» το νοσοκομείο Παπανικολάου και ειδικότερα την Καρδιοθωρακοχειρουργική»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος […]

Δείτε ακόμα