Αθλητισμός

Δύο κιλκισιώτικα πληρώματα συμμετέχουν στο 55ο ράλλυ ΔΕΘ

Διεξάγεται το σαββατοκύριακο 16 και 17.9.23 το ιστορικό ράλλυ Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με την συμμετοχή 49 πληρωμάτων.

Ανάμεσά τους και δύο που εκπροσωπούν τον κιλκισιώτικο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πρόκειται γιά τον Νίκο Βάτσο, με συνοδηγό την Μαρία Κυρλαγκίτση και αυτοκίνητο Ρενώ Κλιό, στην κατηγορία C3 (μέχρι 2000 κ.ε.), στελέχη του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), και τον Αλέξανδρο Αβραμίδη, με συνοδηγό την Ουρανία (Ράνια) Κυρλαγκίτση και αυτοκίνητο Σιτροέν Σαξώ, στην κατηγορία C5 (μέχρι 16οο κ.ε.), στελέχη του Χωμάτινου Μηχανοκινήτου Αθλητισμού (ΧΩΜΑ) Κιλκίς και χορηγό την Φάρμα Κουκάκη.

Και τα δύο πληρώματα συμμετέχουν ως «Βάτσος Ράλλυ Τημ», ενώ ο αγώνας «μετρά» τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου δήλωσαν συμμετοχή και τα δύο, όσο και στο πρωτάθλημα Β. Ελλάδος, όπου δήλωσε συμμετοχή το πρώτο.

55o Ράλλυ ΔΕΘ: Παρουσίαση αγώνα

Ο αγώνας που διοργανώνει ο Α.Ο.Θ – Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης το διήμερο 16 & 17 Σεπτεμβρίου, αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου καθώς και τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

Η φετινή έκδοση του αγώνα, περιλαμβάνει 4 ασφάλτινες ειδικές διαδρομέςσυνολικού μήκους 89.1 αγωνιστικών χιλιομέτρων

Το “55ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ” τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε) με την αμέριστη συμπαράσταση της Δ.Ε.Θ-Helexpo, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης – Θέρμης -Πολυγύρου –Λαγκαδά, ενώ στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ως θεσμικοί υποστηρικτές, τα κατά τόπους κλιμάκια, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

55ο Ράλλυ ΔΕΘ

Στο “55ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ” επιστρέφει το προαιρετικό shakedown στη Γαλάτιστα, ο Χολομώντας καθώς και η πανηγυρική εκκίνηση & ο τερματισμός εντός της Δ.Ε.Θ.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου( Ώρες 08:00-12:00)στο χώρο του παλαιού εργοστασίου «ΦΛΩΡΙΝΑ» στην είσοδο του χωριού Γαλαρινός Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός & Τεχνικός Έλεγχος των συμμετεχόντων και αγωνιστικών του “55ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ”. Ο ίδιος χώρος θα αποτελέσει και  το Service Park του αγώνα, το οποίο θα είναι φυλασσόμενο για την διανυκτέρευση των αγωνιστικών.

 

Στη συνέχεια, όσα πληρώματα το επιθυμούν θα κατευθυνθούν προς τη Γαλάτιστα όπου με φόντο το αδιαμφισβήτητο αξιοθέατο της ομώνυμης κωμόπολης, τον βυζαντινό πύργο, θα διεξαχθεί το shakedown του 55ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ από τις 12:30 έως τις 15:30

Το προαιρετικό shakedown, ή αλλιώς η γενική δοκιμή πριν τον αγώνα, θα διεξαχθεί στην παλιά Εθνική οδό Γαλάτιστας- Πολυγύρου, με εκκίνηση λίγο έξω από την Γαλάτιστα και τερματισμό λίγο πριν τη διασταύρωση Βάβδου και έχει μήκος 4,49 χιλιομέτρων.

ΔΕΘ

Η ίδια διαδρομή χρησιμοποιήθηκε στην έκδοση του 53ου Ράλλυ ΔΕΘ το 2020, αλλά και παλαιότερα το 2010 ως shakedown όπως και εναρκτήρια και καταληκτική ειδική του Ράλλυ Δ.Ε.Θ, εκείνης της χρονιάς.

Στην εν λόγω διαδρομή, τα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά τους κατάλληλα για τον απαιτητικό ασφάλτινο αγώνα.

 

Στις 19:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα τελεστεί στη Νότια Πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση των πληρωμάτων καθώς και η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα.

Το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου,με τα πληρώματα να διαγωνίζονται σε 2 επαναλαμβανόμενες διαδρομές συνολικού μήκους 89,6 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

ΔΕΘ

Το πρώτο αγωνιστικό θα εκκινήσει στις 09:23 στην εναρκτήρια ε.δ του αγώνα “Λιβάδι – Πετροκέρασα” συνολικού μήκους 19.7χλμ, η οποία επιστρέφει στο οργανόγραμμα του αγώνα έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας.

 

Το πρωινό loop των ειδικών ολοκληρώνεται με τη γνωστή κλασσική ειδική “Χολομώντας”, μήκους 25.1 χλμ. με κατεύθυνση από Αρναία προς Παλαιόκαστρο, ίδιας χάραξης με εκδόσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

Έπειτα από το ενδιάμεσο 30λεπτο Service, τα πληρώματα θα διέλθουν για ακόμα μια φορά από τις ειδικές διαδρομές “Λιβάδι – Πετροκέρασα” και “Χολομώντας”.

Μετά το δεύτερο πέρασμα από την ε.δ “Χολομώντας” που αποτελεί την Powerstage του αγώνα και πριμοδοτείται με επιπλέον βαθμούς, οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. όπου το πρώτο πλήρωμα αναμένεται να δει την σημαία του τερματισμού στις 16.12 μ.μ.

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα