Κοινωνία

Δραστηριότητες των «Αργοναυτών» σε πνεύμα και ρυθμούς της εποχής

Στους ρυθμούς και τα δρώμενα της εποχής κινήθηκε κατά το τελευταίο διάστημα η δραστηριότητα της ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

Χριστουγεννιάτικο δένδρο

«Τα «Αργοναυτάκια» της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», στόλισαν και φέτος, το Σάββατο στις 25.11.23, με την συμμετοχή και την βοήθεια της κ. Μελανίας Φουντουκίδου, το πιό όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο της ένωσης στο εντευκτήριο του συλλόγου.

Ευχαριστούμε την κ. Φουντουκίδου για την εθελοντική της προσφορά και τη συμμετοχή της στην δημιουργική απασχόληση των μικρών χορευτών και χορευτριών του συλλόγου μας, με την ευχή το άστρο των Χριστουγέννων να φωτίσει με ζεστασιά και αγάπη τις ζωές των μελών του συλλόγου μας και να χαρίσει υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Εργαστήριο ποντιακού θεάτρου

Η περιφερειακή επιτροπή νεολαίας Κ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, πραγματοποίησε ένα θεατρικό εργαστήριο ποντιακού θεάτρου, στις 18.11.23, στον χώρο της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Το εργαστήριο χωρίσθηκε σε δύο δέσμες, τριών ωρών η καθεμία, πρωί και απόγευμα την ίδια ημέρα. Ήταν ένα εισαγωγικό σεμινάριο, όπου, μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και θεατρικό «παιχνίδι», παρουσιάσθηκαν στους συμμετασχόντες θεατρικά «εργαλεία» και τεχνικές, ώστε να τους προετοιμάσουν για την θεατρική πράξη. Υπεύθυνος του εργαστηρίου ήταν ο κ. Φίλιππος Τσαουσέλης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, απόφοιτος της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ και μέλος της επιτροπής θεάτρου της ΠΟΕ.

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν, η δράση αφορούσε κυρίως στην νεολαία και απευθυνόταν σε ηλικίες 15-35 ετών. Δεκαεννέα μέλη της νεολαίας ήρθαν σε επαφή με το ποντιακό θέατρο μέσα από αυτοσχεδιασμούς και διαλόγους, με την ελπίδα αυτή η δράση να τους εξοικειώσει με την ποντιακή διάλεκτο και να αποτελέσει έναυσμα ώστε να ασχοληθούν με το ποντιακό θέατρο στο μέλλον».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα