Εκπαίδευση

Διαμαρτυρία συλλόγου εκπαιδευτικών Παιονίας γιά μεταφορά μαθητών

Ανακοίνωσή του για το θέμα της διακοπής της μεταφοράς μαθητών, εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας στην οποία τονίζει τα εξής:

“Εδώ και δύο εβδομάδες, μαθητές και γονείς έχουν αναστατωθεί γιατί χωρίς καμία προειδοποίηση σταμάτησαν τα σχολικά δρομολόγια που μεταφέρουν μαθητές από και προς το σχολείο.

Στον δήμο Παιονίας και στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές από το Στάθη, τη Γρίβα, την Τούμπα, τα Ρύζια και το Πολύπετρο, δεν μπορούν πλέον να μετακινηθούν προς τη σχολική τους μονάδα.

Οι γονείς αναγκάζονται να βρουν τρόπο να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο που φοιτούν (1ο και 2ο δημοτικό σχολείου Γουμένισσας, δημοτικό σχολείο Ευρωπού), αν όμως οι γονείς δεν τα καταφέρουν τα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούμε αδιανόητο, το 2023, η Πολιτεία να μην εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών στο σχολείο τους και να αποκλείονται τα παιδιά από τη μάθηση.

Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που εμπλέκονται με το ζήτημα των μεταφορών, αλλά και τους εν δυνάμει αναδόχους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προβούν στα απαραίτητα μέτρα ώστε να λυθεί το πρόβλημα άμεσα.

Η διεύθυνση εκπαίδευσης και ο δήμος Παιονίας να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να πιέσουν στην ίδια κατεύθυνση.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός που νιώθουμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί.

Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών στην ισότιμη και δωρεάν παιδεία.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]