Πολιτική

Διαμαρτυρία εργατικών σωματείων την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης

Συλλαλητήριο εργατικών σωματείων πραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στις 6 μμ, στη Πλατεία Ειρήνης, με κεντρικό σύνθημα «ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά».

Για τη κινητοποίηση το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας αναφέρει τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια τροφίμων ζήσαμε στο πετσί μας τι σημαίνει η ανάπτυξη για την οποία πασχίζει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δουλεύουμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς ωράριο, σε συνθήκες μεγάλης εντατικοποίησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Κάναμε υπομονή διότι μας έλεγαν ότι «αν πάει καλά η εταιρεία κάτι θα πάρουμε και εμείς». Οι βιομήχανοι έβλεπαν τα κέρδη τους να αβγατίζουν όμως η δική μας ζωή χειροτέρευε. Δοκιμάσαμε την εναλλαγή κυβερνήσεων όμως τα αντεργατικά μέτρα διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Στόχος του νόμου Χατζηδάκη είναι η μετατροπή των εργαζόμενων σε σύγχρονους σκλάβους καθώς καταργείται το 8ωρο, απαγορεύεται ουσιαστικά η απεργία, τα σωματεία μετατρέπονται σε διακοσμητικά στοιχεία.Περισσότερες από 400 συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας έχουν πάρει απόφαση και συντονίζουν τη δράση τους ώστε αυτός ο νόμος να ακυρωθεί στην πράξη. Κανείς εργαζόμενος να μην υπογράψει ατομική σύμβαση με διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κανένα σωματείο να μην εγγραφεί στο μητρώο της κυβέρνησης φακελώνοντας τα μέλη του.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Το σημερινό επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε πολύ καλύτερα, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμη μας. Το «δεν πάει άλλο» που λέμε όλοι μεταξύ μας μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Ο επιτυχημένος αγώνας των εργαζόμενων της e-food, η μεγάλη απεργία των εργαζόμενων της COSCO που βρίσκεται σε εξέλιξη μας δείχνουν τον δρόμο. Οργανωμένοι στο Σωματείο μας παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε

-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

-Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις

-Σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο

-Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα