Πολιτική

Δήλωση του πολιτευτή Κιλκίς του ΚΙ.ΝΑΛ. Γ.Αναστασιάδη για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-25

“Με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία, γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιθυμεί τη συνέχιση της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία οδηγούν σε σκληρή λιτότητα και οικονομική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων νοικοκυριών.

Πρόκειται για μία ακατανόητη επιλογή τη στιγμή που η τρέχουσα συγκυρία ευνοεί τη συζήτηση για κατάργηση των παράλογων υπερ-πλεονασμάτων. Ήδη υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που αμφισβητούν τις αυστηρές δημοσιονομικές προβλέψεις του Συμφώνου Σταθερότητας. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να ταχθεί άμεσα στο πλευρό αυτών των δυνάμεων, σταματώντας να σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά που πνίγει την εθνική οικονομία.

Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο με το σχεδιασμό αυτής της κυβέρνησης και οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν πλέον να σηκώσουν τα δημοσιονομικά βάρη λανθασμένων πολιτικών επιλογών, ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη σχεδιάζει ένα γενναίο πακέτο στήριξης των εθνικών οικονομιών μέσω του ταμείου ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αλλάξει το δόγμα που διέπει τις πολιτικές της, δηλαδή ”λιτότητα για τους πολλούς και ταμείο ανάκαμψης για τους λίγους και οικονομικά ισχυρούς” και να προχωρήσει σε επανασχεδιασμό της οικονομικής της πολιτικής δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης που να αφήνει ισχυρό αποτύπωμα προστιθέμενης αξίας στην εθνική οικονομία και κυρίως ανάπτυξης που να αφορά το σύνολο του Ελληνικού λαού.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]