Πολιτική

Γ.Φραγγίδης: «Μην αφήνετε μικρές τουριστικές επιχειρήσεις εκτός παροχής κεφαλαίου κίνησης»

«Γιά άλλη μία φορά η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει τους μεγάλους και αφήνει απροστάτευτους τους μικρούς. Ορίζοντας ως προϋπόθεση ένταξης στην νέα δράση του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 γιά την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις, να διαθέτει η επιχείρηση προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με μία ετήσια μονάδα εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας, αφήνει απ’ έξω τις περισσότερες μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις (π.χ. καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά λεωφορεία – ΤΕΟΜ). Και τούτο, διότι με μέσο όρο λειτουργίας τεσσάρων μηνών των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων, μία ΕΜΕ πρακτικώς σημαίνει τρεις εργαζόμενους με πλήρες ωράριο.

Ως γνωστόν, οι μικρές και οι οικογενειακές επιχειρήσεις στηρίζονται κυρίως στην προσωπική εργασία του ιδιοκτήτη και των μελών της οικογένειας, χωρίς αυτή η απασχόληση να αποτυπώνεται υποχρεωτικά στις καταστάσεις του «Εργάνη», με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων αυτών από τους δικαιούχους της ενίσχυσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει το συγκεκριμένο κριτήριο απασχόλησης, ώστε καμμία επιχείρηση να μη μείνει χωρίς προστασία και ενίσχυση.

Διότι στον τουρισμό καμμία επιχείρηση δεν περισσεύει»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα