Αγροτικά

Γ.Γεωργαντάς: «Η διαπίστευση ενισχύει ταυτότητα και αναγνωρισιμότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές»

«Η διαπίστευση αποτελεί την μοναδική οδό, γιά να εξασφαλισθούν υψηλού επιπέδου και εγνωσμένης αξίας προϊόντα», τόνισε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς στην ημερίδα, που διοργάνωσε το εθνικό σύστημα διαπίστευσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διαπίστευσης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, η διαπίστευση ουσιαστικώς αποτελεί το «κλειδί» που «ανοίγει» πιό εύκολα τις «πόρτες» στις διεθνείς αγορές και μπορεί να ενισχύσει τις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα.

Επίσης ανέφερε τα εξής:

«Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι αναγνωρισμένης διατροφικής αξίας παγκοσμίως. Η διασφάλιση της ποιότητάς τους μέσω του συστήματος διαπίστευσης, ενισχύει την προσπάθεια που κάνουν παραγωγοί και πολιτεία για την απόκτηση brand name γιά τα ελληνικά προϊόντα και την ταύτισή τους με την ποιότητα. Παράλληλα με την ενίσχυση της ταυτότητάς τους, η διαπίστευση ενισχύει και την αναγνωρισιμότητά τους στις διεθνείς αγορές».

Το ρόλο του ΕΣΥΔ ενισχύει η διαρκώς αυξανόμενη τάση γΙά όσο τo δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια στη διατροφή, σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς και υπογράμμισε, ότι οι ελληνικές εταιρείες και παραγωγοί, που είναι ενταγμένοι στο σύστημα διαπίστευσης, έχουν πιό δυναμική διείσδυση στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης, όπου οι καταναλωτές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε πιστοποιημένα και ασφαλή προϊόντα.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προοπτική, που έχουν τα ελληνικά προίόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και τα ελαιούχα προϊόντα, τα οποία τυγχάνουν σημαντικής αναγνωρισιμότητας και έχουν αναπτύξει διεθνές δίκτυο διανομής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα