Κοινωνία

Γραμμή υποστήριξης και αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες από τον δήμο Κιλκίς

Ο δήμος Κιλκίς απλώνει από σήμερα ένα νέο δίχτυ επικοινωνίας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με στόχο την ασφαλή προστασία τους “Μέσα στο Σπίτι” και την εξυπηρέτηση των καθημερινών τους αναγκών.

Στο δημαρχείο Κιλκίς δημιουργείται γραμμή υποστήριξης και αλληλεγγύης η οποία θα λειτουργήσει αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων που χρίζουν άμεσης φροντίδας και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Οι ωφελούμενοι με μια απλή κίνηση, με μια τηλεφωνική κλήση θα επικοινωνούν με τη γραμμή υποστήριξης και αλληλεγγύης του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” όπου θα καταγράφονται και θα ικανοποιούνται γρήγορα και αποτελεσματικά αιτήματά τους που αφορούν:
– την προμήθεια αγαθών για το νοικοκυριό τους

– την αγορά φαρμάκων

– την κάλυψή τους σε ζητήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η γραμμή υποστήριξης και αλληλεγγύης θα λειτουργήσει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς και θα απαντά στα τηλ. 23413 52226, 23413 52227.

Η νέα μονάδα συστήνεται στη βάση ενεργοποίησης των προληπτικών μέτρων αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κοινωνική αποστολή της είναι να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ώστε να μείνουν σπίτι τους ασφαλείς, να αποφύγουν την δημόσια έκθεσή τους σε πιθανό κίνδυνο και να απαλλαγούν από επιβαρύνσεις και υποχρεώσεις της καθημερινότητας που απαιτούν την έξοδό τους από το σπίτι ( ψώνια για το σπίτι, προμήθεια φαρμάκων).

Τη διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεων θα αναλάβουν οι εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι” στο πλαίσιο της δυνατότητας κοινωνικής επέκτασης του εν λόγω προγράμματος.

Κεντρικό μήνυμα της νέας κοινωνικής μονάδας είναι: “Μείνε Σπίτι και Τηλεφώνησέ μας. Θα σε Φροντίσουμε”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]