Κοινωνία

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για Covid -19 από τον δήμο Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Ο νέος κορωνοϊός έχει ανατρέψει συνθέμελα την καθημερινότητά μας. Ο τρόπος ζωής έχει αλλάξει, έχει “μπολιαστεί” με νέες έννοιες, όπως κοινωνική απόσταση, “καραντίνα”, απομόνωση, που λειτουργούν ως ασύμβατες καταστάσεις ενάντια στα φυσικά γνωρίσματα της ανθρώπινης κοινωνικότητας.

Στο ήδη αρνητικώς φορτισμένο πεδίο των λέξεων διαπλέκονται και τα συναισθήματα του φόβου, του άγχους, της θλίψης, του θυμού, του στιγματισμού.

Ο δήμος Κιλκίς ανοίγει ένα “ξέφωτο” ελπίδας στην “γκρίζα” εποχή του κορωνοϊού, συστήνοντας γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Από την Μ.Δευτέρα 13-4-20 η διεύθυνση κοινωνικής προστασίας δημιουργεί γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης γιά τον γενικό πληθυσμό του δήμου Κιλκίς, με σκοπό να βοηθήσει και να απαλύνει το βάρος της καθημερινότητας συμπολιτών μας, που υφίστανται ψυχολογική πίεση από τις ορατές αλλά και από τις αθέατες συνέπειες του νέου κορωνοϊού στην ζωή τους.

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης απαντά στο τηλέφωνο επικοινωνίας 23413 52228 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας (09.00 – 14.00), στελεχωμένη από ψυχολόγους της υπηρεσίας που θα διαχειρίζονται τα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας.

Τα στοιχεία των καλούντων προστατεύονται από το απόρρητο”.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα