Πολιτική

Γραμματέας Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λ.Παζαρτζικλής: Σε διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι και άγνωστο το μέλλον της ΦΙΕΡΑΤΕΞ

Μετά την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου SONOCO, το κλείσιμο της οποίας άφησε εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο, άλλο ένα ιστορικό εργοστάσιο στο νομό μας, που λειτουργεί από το 1988 στον Παντελεήμωνα, οδεύει για κλείσιμο και για τους αρμόδιους, ξημέρωσε ακόμη μία Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, προς την ίδια κατεύθυνση βαδίζει και η ΦΙΕΡΑΤΕΞ, που από τον φετινό Ιανουάριο για ένα δεκαπενθήμερο η διοίκηση έθεσε σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Και αφού ξεκίνησε τη λειτουργία της και κανένας από τους αρμόδιους δεν ασχολήθηκε σοβαρά, για την επίλυση των προβλημάτων, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των υπαλλήλων, επανέρχεται (η ΦΙΕΡΑΤΕΞ) και με νεα ανακοίνωση δηλώνει ότι, η πρόθεσης της εταιρείας είναι να θέσει τους εργαζομένους της -εκτός από το προσωπικό στα γραφεία- σε διαθεσιμότητα για σχεδόν έναν μήνα, από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 30 Ιουνίου. 

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από τους εργαζομένους ως απειλή για τον άμεσο βιοπορισμό τους και ως σχέδιο για εξαναγκασμό σε οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Το σωματείο εργαζομένων της ΦΙΕΡΑΤΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Ως ελάχιστη απάντηση για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας μας ενάντια στο σχέδιο της εργοδοσίας να μας εξαναγκάσει σε οικειοθελείς αποχωρήσεις, θέτοντάς μας σε διαθεσιμότητα, χτυπώντας τα οικονομικά και τα εργασιακά μας δικαιώματα για δουλειά με πλήρη μισθό, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε στάση εργασίας την Παρασκευή 31/5, ώρα 12:00  με 16:00» .

 Μάλιστα, καλεί τα μέλη του σωματείου σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 2 Ιουνίου στα γραφεία του.

Επειδή η ανεργία, ειδικά σε έναν νομό,ο οποίος είναι από τους φτωχότερους στην Ελλάδα, αν όχι ο φτωχότερος, είναι το νούμερο ένα πρόβλημα, το οποίο είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις,καλούμε όλους τους φορείς, να πράξουν τα δέοντα,έτσι ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις,οι οποίες προστατεύουν τους εργαζομένους, αλλά και την οικονομία της περιοχής μας.

Για τη Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Ο Γραμματέας 

Λάζαρος Παζαρτζικλής

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]