Πολιτική

Απεργιακή συγκέντρωση την προσεχή Πέμπτη στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς

Απεργιακή συγκέντρωση στο Κιλκίς διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις επισιτιστικών προϊόντων Κ. Μακεδονίας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 21.9.23, στην πλατεία Ειρήνης, με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Είναι αδίστακτοι!

Νομοθετούν τη δουλειά 365 μέρες το χρόνο στη βιομηχανία τροφίμων! Καταργούν την Κυριακή και όλες τις αργίες επειδή οι βιομήχανοι ισχυρίζονται ότι δεν βρίσκουν προσωπικό! Και αντί να δώσουν αξιοπρεπείς μισθούς και να βελτιώσουν τις εργασιακές συνθήκες επιλέγουν να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους που ήδη έχουν!

Νομιμοποιούν την εργασιακή ζούγκλα καθιερώνοντας τη δουλειά 13 ώρες την ημέρα! Έχουν μάλιστα το θράσος να το παρουσιάζουν ως δικαίωμα του εργαζόμενου.

Ποινικοποιούν την απεργία καθώς στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο προβλέπονται ποινές φυλάκισης σε όσους την περιφρουρούν.

Τι και αν στη Θεσσαλία μετράμε ακόμη νεκρούς και ολόκληρες περιοχές παραμένουν θαμμένες στη λάσπη; Το αστικό κράτος δε χάνει τον προσανατολισμό του, την υπεράσπιση δηλαδή των κερδών των λίγων και φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που θα γυρίσει τους εργαζόμενους ενάμιση αιώνα πίσω!

Αν το νομοσχέδιο αυτό γίνει πράξη η ζωή των εργαζόμενων στη βιομηχανία τροφίμων θα μετατραπεί σε πραγματική κόλαση. Ήδη μετράμε συνεχώς νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους, λόγω εντατικοποίησης και ελλείψεων στα μέτρα προστασίας. Ήδη έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για να περάσουμε με την οικογένειά μας αλλά η ακόρεστη δίψα για κέρδη των βιομηχάνων απαιτεί να θυσιάσουμε και τις Κυριακές!

Να απαντήσουμε στους προκλητικούς ισχυρισμούς του Γεωργιάδη ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν με το νομοσχέδιο γι’αυτό δεν αντιδρούν. Ότι δήθεν όλες αυτές οι διατάξεις έρχονται για να μας προστατέψουν.

Δικαίωμα του εργαζόμενου δεν είναι το να κάνει δυο και τρεις δουλειές προκειμένου να επιβιώσει, να σακατεύεται δουλεύοντας 13 ώρες τη μέρα για να αβγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες.

Δικαίωμα του εργαζόμενου είναι να δουλεύει λιγότερες ώρες και να έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα επειδή η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας το επιτρέπουν. Δικαίωμα του εργαζόμενου είναι να εργάζεται κάτω από ασφαλείς συνθήκες και όχι να παίζει κάθε μέρα το κεφάλι του κορώνα γράμματα στους χώρους δουλειάς.

Δε δεχόμαστε να καιγόμαστε, να πνιγόμαστε, να δουλεύουμε 365 μέρες το χρόνο για τα κέρδη των λίγων. Δίνουμε απεργιακή απάντηση στα σχέδια τους.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου αυτού νομοσχεδίου
  • Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις
  • Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς
  • 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο».

 

Περισσότερα

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]

Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Φωτοσχόλιο

Από τη επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό της πόλης του Κιλκίς στη Μνήμη των θυμάτων Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας