Αθλητισμός

Αδειοδοτήθηκαν μετά από είκοσι χρόνια οι κερκίδες του δημοτικού σταδίου Κιλκίς

Οι μισοτελειωμένες κερκίδες του δημοτικού σταδίου Κιλκίς στάθηκαν μια πρόκληση για τη δημοτική αρχή υπό το Δημήτρη Κυριακίδη για μια αθλητική υποδομή που φτιάχθηκε πριν από είκοσι χρόνια μαζί με το προπονητήριο αλλά ήταν αδύνατο να αξιοποιηθεί αφού ήταν άκρως προβληματικό το καθεστώς λειτουργίας τους.

Τον γόρδιο δεσμό έκοψε η τεχνική υπηρεσία του δήμου δουλεύοντας εντατικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο πεδίο τακτοποίησης – νομιμοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και όλων των κατασκευών εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και  στην κατασκευή ενισχυτικών τεχνικών έργων στους χώρους των δυτικών κερκίδων.

Η νομιμοποίηση και η αδειοδότηση των κερκίδων προσέλαβε πανηγυρικό τόνο στην χθεσινή τελετή με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη να τις παραδίδει και επισήμως στη διάθεση του αθλητικού κοινού για να παρακολουθεί σε συνθήκες ασφάλειας τους αθλητικούς αγώνες.

Είναι μια πολύ καλή μέρα για τον Κιλκισιώτικο αθλητισμό γιατί επιτέλους μετά από δύο ολόκληρες δεκαετίες, το δημοτικό στάδιο του Κιλκίς, διαθέτει πλέον νομιμοποίηση σε όλες του τις αθλητικές εγκαταστάσεις και διανοίγονται πλέον καινούριοι δρόμοι για την αθλητική ζωή του τόπου μας τόνισε στο χαιρετιστήριο λόγο του ο δήμαρχος Κιλκίς και αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό του έργου εστίασε στις σημαντικές  ωφέλειες που επιφέρει για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού η προοπτική φιλοξενίας μεγάλων εθνικών διοργανώσεων, τοπικών πρωταθλημάτων και αγώνων στίβου.

Αξιοποιώντας τις νέες υποδομές στο ανοιχτό γήπεδο Κιλκίς, το ταρτάν, τις νόμιμες πια κερκίδες, τον υπαίθριο αθλητικό εξοπλισμό στηρίζουμε την οργανωμένη άθληση και ανεβάζουμε ψηλά τον πήχη στις αθλητικές μας επιδιώξεις σημείωσε.

 

Ο δήμαρχος Κιλκίς  εκθείασε την τεχνική υπηρεσία και συνεχάρη προσωπικά τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ανέστη Πογέλη, τον ειδικό συνεργάτη του δήμου Κιλκίς, πολιτικό μηχανικό Γιώργο Γαβριηλίδη για την καθοριστική συμβολή του στη νομιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κωνσταντίνο Πουντζουκίδη και τα τεχνικά συνεργεία που ολοκλήρωσαν με αυτεπιστασία τις απαιτούμενες τεχνικές εργασίες.

Αυτές περιλάμβαναν την τσιμεντόστρωση διαδρόμου στη βάση των κερκίδων, εγκατάσταση σχαρών όμβριων υδάτων, νέες εγκαταστάσεις υγιεινής για τους αθλητές και για τα ΑμεΑ, επέκταση κιγκλιδωμάτων και προστατευτικών πλεγμάτων για την ασφάλεια των θεατών. Επιπροσθέτως συντηρήθηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη χορηγηθείσα άδεια λειτουργίας του δημοτικού σταδίου δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης και φιλοξενίας 1.560 θεατών στις κερκίδες της δυτικής πλευράς και άλλων 400 θεατών στην ανατολική πλευρά των κερκίδων.

Η αθλητική εγκατάσταση του δημοτικού σταδίου ανήκει στην κατηγορία Β2 υπαίθριες εγκαταστάσεις από 500 έως 5.000 θεατές, με δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων εθνικών κατηγοριών και διευκόλυνσης της προπόνηση αθλητών στα αθλήματα του ποδοσφαίρου και του στίβου.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν θέσεις θεατών ενώ η επόμενη στόχευση της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση του προπονητηρίου.

Στην τελετή παράδοσης των αδειοδοτημένων κερκίδων στο φίλαθλο κοινό ήταν παρόντες και οι αντιδήμαρχοι Ανέστης Πογέλης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Γιώργος Μπαλάσκας, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης,  Δημήτρης Θεοδωρίδης, Βλάσιος Κουρτίδης, οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης και του Νομικού Προσώπου ‘’Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί’’ Νίκος Στανημερόπουλος,  οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κεμανίδης, Κώστας Παπακώστας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΠ ΝΔ ν. Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και φορέων της πόλης και του δήμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα