«Σφράγισε» το «εισητήριο» για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

ΖΩΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Την πέμπτη θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας του πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανδρών κατέλαβε το Σάββατο 18-2-17, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά, ο Κυριάκος Ζώτος.

Ο 21χρονος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών σημείωσε καλύτερη επίδοση 18,10μ.,ενώ είχε δύο ελάχιστα άκυρες προσπάθειες, χάνοντας την ευκαιρία διεκδίκηδης του χάλκινου μεταλλίου.

Ωστόστο, με την προαναφερθείσα επίδοση ο κιλκισιώτης (από το Πεδινό) πρωταθλητής αφ’ενός μεν εδραιώθηκε στον χώρο της ελληνικής «ελίτ» του συγκεκριμένου αγωνίσματος, αφ’ετέρου δε εξασφάλισε την συμμετοχή του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (ηλικιών 20-22 ετών) του προσεχούς Ιουλίου, στην πολωνική πόλη Μποντγκός.

Φυσικά, η νέα αγωνιστική επιτυχία του σηματοδότησε ένα καλό ξεκίνημα χρονιάς και για τον ΓΣ Μανδρών, που φιλοδοξεί φέτος να δώσει συνέχεια στην περυσινή χρονιά, κατά την οποία «ρίζωσε» στην πρώτη εικοσάδα της κατάταξης αξιολογουμένων συλλόγων κλασικού αθλητισμού.

Η οκτάδαδα στη σφαιροβολία: Σταματόγιαννης (ΓΣ Πίνδαρος) 20.22μ., Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων) 19.12μ., Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) 18.36μ., Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) 18.30 (π.ρ.Εφ.), Ζώτος (ΓΣ Μανδρών) 18.10μ., Ακτύπης (Πανναξιακός) 17.13μ., Μπαχαρίδης (ΜΕΑΣ Τρίτων) 16.88μ., Χατζημιχαήλ (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 16.02μ.