Πολιτική

Κωνσταντίνος Κιλτίδης: “Ζήτημα μεταταστευτικής πολιτικής”

Επειδή πορεύομαι με ταυτότητα ιδεολογική, με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και πάντα δημοσιοποιημένες, γνωστοποιώ τη θέση μου για το ζήτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον κατέθεσα προτάσεις για το μείζον ζήτημα των μεταναστευτικών εισβολών από αλλοδαπούς. Ξεκαθαρίζω ότι κατά τον ΟΗΕ είναι άλλο ζήτημα το προσφυγικό.

Προ 10ετίας την πρόταση την κατέθεσα επιγραμματικά. Πολλά έγιναν, άλλα γίνονται και άλλα λιμνάζουν. Είναι η κάτωθι:

– Θέσπιση Αναπληρωτού Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και ιθαγενείας.

– Αποκλειστική αρμοδιότητα και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων υπουργείων.

– Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις και οι δήμοι καθίστανται αποκλειστικά υπεύθυνοι φορείς διοικητικού ελέγχου και υλοποίησης.

– Δημιουργούνται υποδομές υπηρέτησης του ανθρωπιστικού ιδεώδους (στέγη, σίτιση, περίθαλψη).

– Καταγραφή κάθε προσώπου. Διάθεση για εργασία, των δικαιουμένων παραμονής μόνο εις γνώση του δήμου, με υποχρεωτική ελάχιστη ασφάλιση σε ιδιωτικό ή κοινωνικό τομέα. Η αμοιβή θα προσδιορίζεται από το κόστος υπηρέτησης του ανθρωπιστικού ιδεώδους (αφαιρουμένου , που θα αποδίδεται στο δήμο) και το υπόλοιπο του ελάχιστου ημερομισθίου για τις στοιχειώδεις ανάγκες του εργαζομένου αλλοδαπού.

– Απορρόφηση και διάθεση όλων των κονδυλίων ανθρωπιστικού χαρακτήρα στους δήμους και των συναρμοδίων υπηρεσιών.
– Χορήγηση ιθαγενείας με προϋπόθεση παιδείας και συνειδήσεως.

– Το προσφυγικό ζήτημα λαών και εθνών είναι διεθνές και αντιμετωπίζεται με αποφάσεις των διεθνών οργανισμών (Ε.Ε-Ο.Η.Ε κ.ά.) , όπως και τα ζητήματα πολιτικού ασύλου.

– Περιφρούρηση και φύλαξη συνόρων , υπηρετώντας την υπόσταση του κράτους.

– Επιβάλλεται να γίνει κατανοητό, ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί αποτροπής και πολιτικές αντικινήτρων (σε σύνορα και εργασία), τιμώντας την παρακαταθήκη του ανθρωπισμού .

Επειδή και στο νομό μας φιλοξενούνται μετανάστες δηλώνω, ότι η όποια αναλογία σε αριθμό φιλοξενουμένων στους δήμους να είναι ίση με όλους τους δήμους στην επικράτεια και όχι στην περιφέρεια, γιατί είναι βέβαιο ότι θα είναι ετεροβαρής η αναλογία. Η κυβέρνηση ορθώς πράττει με τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας προς απέλαση. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα, ότι οι μη έχοντες δικαίωμα ασύλου θα φύγουν.

Δεν υφίσταται άλλη υποχρέωση της πολιτείας εκτός από το ανθρωπιστικό ιδεώδες. Όλα τα άλλα οφείλουν να υπηρετηθούν από διεθνείς οργανισμούς, τουλάχιστον οικονομικά (π.χ. εκπαίδευση). Εκείνο που είναι εκ των ων ουκ άνευ έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών.

Η πολιτεία καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της. Σε δομές έως 300 φιλοξενουμένους παρουσία 2 αστυνομικών από τις 8:00π.μ. έως τα μεσάνυχτα και παρουσία 2 ιδιωτών φρουρών ασφαλείας από τις 12:00μ.μ.- 8:00π.μ. εντός της δομής. Για πολυπληθέστερα κέντρα αυξημένη αναλογία. Δεν ομφαλοσκοπώ με το παρελθόν και τα λάθη.

Η Χώρα βρίσκεται ουσία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Καλούμαστε να το κατανοήσουμε και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα σύνορα υπάρχουν για να φυλάσσονται. Η αποτροπή είναι επιβεβλημένη ως πράξη από την Frontex και από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Για ότι συμβαίνει σήμερα στο νομό μας οι υπηρετούντες στην τοπική αυτοδιοίκηση ας διεκδικήσουν τουλάχιστον τα όποια ανταποδοτικά οφέλη από διεθνείς οργανισμούς και Ε.Ε.. Ήδη τα οφειλόμενα είναι πολλά για τους δοκιμαζόμενους πολίτες των τοπικών κοινωνιών .

Οι Έλληνες ως Έλληνες και οι ξένοι ως ξένοι. Με τον ξένιο Δία του ελληνισμού και την ανθρωπιά της ορθοδοξίας.

*Ιατρός, πρώην βουλευτής Κιλκίς, πρώην υφυπουργός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν είναι ασυνήθιστα πολλά;

Ο δήμος Παιονίας αποφάσισε την ανάθεση συγγραφής του ιστορικού λευκώματός του στον καταλληλότερο γι’ αυτόν τον σκοπό ερευνητή και συγγραφέα, […]