Υδροροές στην αποχέτευση: Για… «καμπάνες» και διακοπή υδροδότησης προειδοποιεί η ΔΕΥΑΚ

Γενικά /

Για διακοπή υδροδότησης και επιβολή των προβλεπομένων προστίμων προειδοποιεί η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς ΔΕΥΑΚ τους ενοίκους οικοδομών, που συνδέουν τις υδροροές τους με το δίκτυο αποχέτευσης, και όχι με αυτό των ομβρίων υδάτων, με επακόλουθο να ανακύπτουν προβλήματα δημόσιας υγείας.

Σε δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της επιχείρησης και δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Βασίλης Καραμπίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Οι υδροροές δεν πρέπει να καταλήγουν στο σύστημα αποχέτευσης. Δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, διότι έχουμε αποχετευτικό σύστημα ομβρίων υδάτων και ακαθαρσιών χωριστά.

Οι υδροροές πρέπει να καταλήγουν στο σύστημα των ομβρίων, το οποίο ευτυχώς φέτος ολοκληρώνεται, μαζί με ένα έργο επέκτασής του, και λειτουργεί άψογα, σε όλο το Κιλκίς.

Θερμοπαρακαλώ όλους τους κατοίκους, να φροντίσουν να βγάλουν τις υδροροές από τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης, διότι δημιουργείται πρόβλημα, που καταλήγει να είναι πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Επειδή το σύστημα των ακαθάρτων δεν μπορεί να απορροφήσει όλα τα νερά, όταν πέφτει καταρρακτώδη βροχή παρατηρείται το φαινόμενο να πιέζονται, να φουσκώνουν και να εκτινάσσονται τα καπάκια των φρεατίων και να βγαίνουν τα λύματα στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να μείνουν εκεί, και όταν «ανοίγει» ο καιρός να δημιουργούνται εστίες μόλυνσης.

Το φαινόμενο είναι γενικό και πρέπει να εκλείψει.

Επειδή, λοιπόν, στις συστάσεις και παραινέσεις ανταποκρίθηκαν λίγοι, η ΔΕΥΑΚ είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα.

Έχουν καταγραφεί όλες οι οικοδομές της πόλης του Κιλκίς με υδροροές, σε φρεάτια, και σ΄αυτές θα θυροκολληθούν ειδοποιήσεις, που θα ορίζουν προθεσμία είκοσι ημερών ή το πολύ ενός μηνός, για να τις βγάζουν από εκεί.

Διαφορετικά, θα εφαρμοσθεί ο κανονισμός της ΔΕΥΑΚ για διακοπή υδροδότησης στους παραβάτες ενοίκους και επιβολή προστίμων σ΄αυτούς.

Παράκληση για συμμόρφωση, ώστε να μην φτάσουμε στην επιβολή.

Δεν είναι οι εποχές για τέτοια».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Εύκολες» αποφάσεις

Με απόφαση των δυο δημάρχων του νομού, λόγω του ισχυρού παγετού και της ανάγκης να αερίζονται συχνά οι αίθουσες διδασκαλίας, […]