Χ.Χατζημλάδης: Είναι ανάγκη να ληφθούν επί πλέον μέτρα στήριξης των κλάδων και των επιχειρήσεων

Οικονομία /

Εν όψει της επαναλειτουργία μέρους της αγοράς ο προέδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης προέβει στην παρακάτω δήλωση:

«Μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο, όπου οι επιχειρήσεις μας και ιδιαίτερα οι μικρές και πολύ μικρές του λιανικού εμπορίου, κλήθηκαν για μια ακόμη φορά να αναστείλουν την λειτουργία τους ή/και να λειτουργήσουν εντός ενός κανονιστικού πλαισίου που επέφερε δραματική μείωση τζίρου, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για άνοιγμα μεγάλου μέρους της αγοράς και ουσιαστικά επανεκκίνησης αυτής, χωρίς τους ασφυκτικούς περιορισμούς και τις ανισότητες που δημιουργεί η μέθοδος του click away, μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθεί.

Είναι πολύ νωρίς βέβαια να εκτιμηθεί το αντίκτυπο που θα έχει αυτό το μέτρο, για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί δυσανάλογα από τις συνέπειες της πανδημίας.
Ωστόσο, και μόνο ότι οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους εντός των καταστημάτων τους αποτελεί, τουλάχιστον, μια ψυχολογική ανάταση.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν με αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτοκόλλα καταρχήν για τη προστασία των καταναλωτών, των εργαζομένων και τη δική τους, αλλά και για την διατήρηση αυτού του μέτρου.

Υπενθυμίζουμε, πως υπάρχουν επιχειρήσεις που ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με εργαζόμενους και επιχειρηματίες να αγωνιούν για το μέλλον τους.

Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν γρήγορα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς. Είναι επίσης, ανάγκη να ληφθούν επί πλέον υγειονομικής κρίσης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να το εξετάσουν

Σχετικώς με το δικαίωμα στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, μετά την αλλαγή της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων, κατέστη υποχρεωτική η δήλωση αγοράς […]