Χειρότερα και από …Μπανανία!

Πολιτική /

Γράφει ο Χριστόφορος Τουτουντζίδης*

Πολλοί Έλληνες ζούμε με τον φόβο ότι όσο περνά ο καιρός προσεγγίζουμε πολιτισμικώς την Αφρική πολύ πιό γρήγορα απ’ όσο οι δύο ήπειροι τείνουν τεκτονικά να συγκρουσθούν.

Είχε πει προφητικά ο Χάρρυ Κλύν, ότι είμαστε η μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους, και πλέον η έκφραση αυτή φέρνει περισσότερο σκέψεις από γέλιο. Τελευταία και ίσως κορυφαία έκφανση αυτού, η αδυναμία να κάνουμε κανονικές εκλογές, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι στις 26 Μαίου 2019.

Πριν κανά δύο χρόνια είχαν διεξαχθεί εκλογές στο Σουδάν, και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τους ζωντανούς νικητές μιάν εβδομάδαν αφού έσφαξαν του χαμένους, που δεν πρόλαβαν την επίσημη ανακοίνωση της ήττας τους.

Στην Ινδονησία με 350 εκατομμύρια κατοίκους διενεργήθηκαν δημοτικές εκλογές στις αρχές Απριλίου 2019 και τα αποτελέσματα τα έμαθαν πέντε εβδομάδες μετά. Αλλά στο Ελλαδιστάν οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν στις 26 Μαίου και το τελικό αποτέλεσμα στο 100% το μάθαμε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαϊου (ως φόρο μνήμης στην Άλωση).

Φαντασθείτε να ήμασταν και 350 εκατομμύρια, θα το μαθαίναμε με την επέτειο των 200 ετών από το 1821!

Όλοι οι ξενέρωτοι κουτόφραγκοι ανακοίνωσαν αποτέλεσμα την Δευτέρα στις 3 με 4 τα χαράματα και γνώριζαν ποιοι εξελέγησαν Ευρωβουλευτές, πλην Ελλάδος (κάτι σαν εκείνο το «πλήν Λακεδαιμονίων»). «Μαύρη Τρύπα» στο χάρτη η Ελλαδίτσα.

Όταν μια χώρα δεν μπορεί δεν μπορεί πλέον να διοργανώσει καλά-καλά εκλογές είναι στο σημείο μηδέν, όπως άλλωστε αντιλαμβανόμαστε όλοι επισκεπτόμενοι τις υπολειτουργούσες εφορίες, τις απολύτως διαλυμένες υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων, τα υπό κατάληψιν από ναρκεμπόρους και παρεμπόρους πανεπιστήμια.

Μια χώρα που απλά μετονομάζοντας κάθε βοϊδοσχολή ΤΕΙ σε ΑΕΙ, χωρίς τίποτα να αλλάζει σε υποδομές, μαθήματα, καθηγητές δεν μπορεί να αξιώνει σε 24 ώρες να έχει εκλογικό αποτέλεσμα. Όταν όλες οι ευαίσθητες υπηρεσίες ασφαλείας, πυρόσβεσης έχουν επίσημα διαλυθεί με αποτέλεσμα η ασφάλεια, η ζωή και η περιουσία των πολιτών να αφήνεται στις δεήσεις προς την Θεοτόκο, δεν μπορεί να ξέρεις ποιος θα είναι οι διεκδικητές του β’ γύρου των εκλογών.

Δεν θα μιλήσω για τις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί εκεί φοβούμαι ότι τα αποκαλυπτήρια της διάλυσης θα τα συνοδεύουν καραβάνια προσφύγων και μάλλον πια οι Τούρκοι το έχουν πάρει χαμπάρι. Η χώρα κατά το κοινώς λεγόμενον «έχει κατεβάσει στόρια» για αυτό ίσως η διασκέδαση που προσέφερε η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία να είναι μια από τις τελευταίες απολαύσεις, πριν μας πάρουν με τις ντομάτες, θίασο και θεατές.

* Δικηγόρος

Περισσότερα
Δείτε ακόμα