Χριστίνα Κυριακού: Αντί λόγου

Εκπαίδευση /

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία δια ζώσης ορκωμοσία των αποφοίτων του ΤΕΙ. Όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορούσα φυσικά να φανταστώ ότι θα ερχόταν μια μέρα που θα βρισκόμουν στη θέση αυτή, να εκφωνώ δηλαδή τον όρκο στην τελετή αποφοίτησης.

Θεωρώ επιπλέον τον εαυτό μου τυχερό καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να αναβαθμίσω το πτυχίο μου σε πτυχίο Πανεπιστημίου. Την ίδια ευκαιρία είχαν υπό προϋποθέσεις και οι εισαχθέντες του 2014, 2015, 2016 και 2017, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εδώ μαζί μας σήμερα. Διπλή η τιμή για μένα, καθώς ο όρκος που έχω στα χέρια μου εκφωνείται για πρώτη φορά φέτος, ως όρκος Πανεπιστημιακού πλέον Τμήματος.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία για να ευχαριστήσω και δημόσια κάποια άτομα που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτόν τον πολύχρονο αγώνα των σπουδών μου. Πρώτη από όλους τη μητέρα μου, για την πολύτιμη βοήθεια που μου πρόσφερε και τις συμβουλές της όσον αφορά τη ραπτική τέχνη που τόσο καλά κατέχει.

Στη συνέχεια, τον νυν Διευθυντή μου και Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, κύριο Σωτήρη Μαρκάδα αλλά και τον τέως Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κύριο Αριστείδη Παπαδόπουλο, χωρίς την ανεκτικότητα, τη συμπαράσταση και τη στήριξη των οποίων δεν θα είχα καταφέρει να ολοκληρώσω έγκαιρα τις σπουδές μου.

Ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές μας και φυσικά στον εκλιπόντα Ισαάκ Μαραντίδη, συμμαθητή μου από τα μαθητικά χρόνια και μετέπειτα καθηγητή μου στη Σχολή. Αξίζει όμως και ένα από καρδιάς ευχαριστώ στο διοικητικό προσωπικό και στη Γραμματεία του Τμήματος που με την απίστευτη ευγένειά τους, την ιώβεια υπομονή τους και την τεράστια προθυμία τους να λύνουν συνεχώς κάθε μας απορία, μας πρόσφεραν απίστευτα μεγάλη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια. Ας μου επιτραπεί να τους προσφωνήσω με τα μικρά τους ονόματα, συνταξιούχους και εν ενεργεία, και να ευχαριστήσω τη Βάσω, τη Ρίτσα, το Χάρη, τον Κώστα.

Στη συνέχεια, θα ήταν παράλειψή μου να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία σε έξι από τις συμφοιτήτριές μου που ορκιζόμαστε σήμερα μαζί, τη Μαίρη, τη Ράνια, τη Ζωή, την Εύα, τη Μαρία και την Άσπα. Εισαχθήκαμε όλες στο Τμήμα μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, γεγονός που δείχνει αν μη τι άλλο την όρεξη και τη διάθεσή μας για συνεχή, δια βίου μάθηση. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία και συνάμα ευτυχία να γνωρίσουμε νέους και νέες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και της Κύπρου και να συμπορευτούμε μαζί τους για χρόνια ολόκληρα. Εύχομαι αυτή η επαφή και επικοινωνία να μη χαθεί με το πέρασμα των ετών και να μαθαίνουμε συνεχώς για την πρόοδο και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω επίσης να εκφράσω την υπερηφάνεια μου για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Τμήμα αυτό συμπορευτήκαμε βήμα βήμα με την κόρη μου, η οποία τελειώνει και αυτή με το καλό τις υποχρεώσεις της σε λίγους μήνες. Πράγμα πρωτόγνωρο για τη σχολή μας να φιλοξενεί στο ίδιο εξάμηνο μάνα και κόρη, ξεκινήσαμε μαζί από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο εξάμηνο, επιλέγοντας τα ίδια μαθήματα, τα ίδια εργαστήρια και τα καταφέραμε βαδίζοντας χέρι χέρι στους ίδιους χώρους, με τους ίδιους καθηγητές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου που ολοκληρώνονται σήμερα οι σπουδές μου στο Τμήμα του τόπου μου, το μοναδικό Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης που υπάρχει στην χώρα μας. Από το 2019, ανήκουμε πλέον στη Σχολή Επιστημών Σχεδιασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να τελειώσω με μια ευχή: Μακάρι να πολλαπλασιαστούν τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ στο Κιλκίς γιατί είμαι σίγουρη ότι αρκετοί από μας θα μπαίναμε ευχαρίστως στη διαδικασία να συνεχίσουμε τις σπουδές μας εδώ και για ένα ακόμη πτυχίο!

Να ευχαριστήσω και πάλι τις οικογένειές μας για τη στήριξή τους και να ευχηθώ σε όλους «Καλή συνέχεια» και «Καλή σταδιοδρομία»!

ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα