Του… «στραβού το δίκιο»

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Είναι γνωστό, ότι τα συγκυβερνώντα κόμματα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δώσει «γραμμή» στα στελέχη τους, να «γυρίζουν πλάτη» σε εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής», όταν παρίστανται σε διάφορες εκδηλώσεις.

Όμως σε εκδηλώσεις σαν τις ακομμάτιστες η υπερκομματικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το όνομα της Μακεδονίας δεν υφίσταται καμμία διάκριση όσον αφορά στους παριστάμενους εκπροσώπους κομμάτων, όπως ακριβώς δηλαδή ορίζει το άτυπο πρωτόκολλο αναφορικά με την εκπροσώπηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Επί πλέον, σε ό,τι αφορά στην «Χρυσή Αυγή» και στην στάση απέναντι στους εκπροσώπους της, υφίσταται μία εμφανής απόσταση μεταξύ των ισχυόντων στα μεγάλα «απρόσωπα» αστικά κέντρα και σε μικρούς τόπους σαν αυτούς του νομού Κιλκίς, όπου οι πάντες γνωρίζουν… τους πάντες, ακόμη και με τα μικρά ονόματά τους, και οι προσωπικές λειτουργίες είναι διαφορετικές.

Κατά μείζονα λόγο, όταν πρόκειται για εκδηλώσεις, κατά τις οποίες προτάσσεται ένα εθνικής σημασίας ζήτημα, το οποίο, όπως κάθε τέτοιο υπέρκειται (ή… πρέπει να υπέρκειται) κάθε κομματικού ή προσωπικού.

Επομένως εύσημα στον λέκτορα και διεθνολόγο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου για την εμπνευσμένη ομιλία του, στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και… «κίτρινη… κάρτα» για το γεγονός, ότι, ενώ χαιρέτησε τον τοπικό βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Γεωργαντά και τον πρώην υπουργό Μακεδονίας Θρακής Ορφανό, αγνόησε τον επίσης παριστάμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής και συγχωριανό του δημάρχου Κιλκίς Χρήστο Χατζησάββα.

Διότι σε κάθε τέτοια περίπτωση δεν συνάδει με την δεοντολογία να μην λέγεται… «και του στραβού το δίκιο».

Περισσότερα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]

Ανθρώπινες στιγμές

Εύσημα στον σπηλαιοφύλακα Κιλκίς Βασίλη Μακρίδη για την αναγόρευσή του σε δημότη Γρεβενών, σε αναγνώριση της συμβολής του στο εκεί […]

Με… «βαθειές ρίζες»

Πέρασαν δύο εβδομάδες, αλλά η συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον «Μαχητή», εξακολουθεί να συζητείται και να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Αν […]

Δείτε ακόμα