Χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα η πυρκαϊά στην περιοχή Ευζώνων – Ποντοηράκλειας

Γενικά /

Από άγνωστη αιτία εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 23.7.19 πυρκαϊά σε αγροτοδασική περιοχή των Σκοπίων, που συνορεύει με αντίστοιχη της περιοχής Ευζώνων-Ποντοηράκλειας.

Η φωτιά δημιούργησε «μέτωπο» χιλίων τριακοσίων μέτρων, το οποίο, λόγω του πνέοντος ανέμου, «άγγιξε» την μεθόριο, «περνώντας» ελάχιστα και στο ελληνικό έδαφος.
Χάρη, όμως, στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κιλκίς, με την συνδρομή και μονάδων πυροσβεστικών υπηρεσιών ομόρων νομών, το «εισερχόμενο» πύρινο «μέτωπο» αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς και αναχαιτίσθηκε, πριν γίνει απειλητικό για όλη την συγκεκριμένη περιοχή.

Η φωτιά κατεσβέσθη τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, έχοντα αποτεφρώσει χόρτα, θάμνους και δένδρα σε έκταση χιλίων πεντακοσίων στρεμμάτων στο έδαφος των Σκοπίων και μόλις δέκα στρεμμάτων στο ελληνικό.

Μετά την κατάσβεση μονάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας παρέμενε σε ολονύχτια επιφυλακή στην περιοχή, για την αποτροπή ενδεχομένου αναζωπύρωσης, ενώ στην όλη επιχείρηση έλαβαν μέρος δώδεκα οχήματα με εικοσιτέσσερες άνδρες.

Συντόνισε ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Παχίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα
alitheia-maxitis-kilkis

Ξεκάθαρος και με λίγους

Καταλαβαίνω την ανάγκη επιβίωσης μας, στη δύσκολη καθημερινότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά. Το ερώτημα που θέλω να κάνω είναι, […]