Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Τρέλλα» με το Ξινόμαυρο

Δύο πολύ σπουδαίες δημοσιογράφοι γευσιγνώστριες του διεθνούς πασίγνωστου αμερικανικού περιοδικού «Οίνος και Αποστάγματα» βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή της Γουμένισσας γιά τις ανάγκες του ρεπορτάζ τους γύρω απο την ποικιλία του Ξινόμαυρου.

Οπως ανέφερε στην στήλη ο υπεύθυνος της περιφερειακής ενότητάς μας γιά τον τομέα της αμπέλου Βασίλης Ιωαννίδης, τόσο η Βρετανίδα Τζούλια Χάρντιν όσο και η Αμερικανίδα Τάρα Τόμας είχαν ευκαιρία να επισκεφθούν τα οινοποιεία αδελφών Αϊδαρίνη, των αδελφών Τάτση, του Μπουτάρη και του Χατζηβαρύτη και να γευθούν την τοπική ποικιλία ονομασιας προέλευσης του Ξινόμαυρου, από τα οποία έμειναν πραγματικά εκστασιασμένες, όπως και από την αντίστοιχη του Αμυνταίου.

Ήταν τόσο ο ενθουσιασμός τους από την γεύση και τα αρώματά του, που θεώρησαν «ότι ξεπερνά και τον βασιλιά τον οίνων, την ποικιλία του Καμπερναί», όπως χακτηριστικώς τόνισαν αμφότερες.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν με το Ξινόμαυρο, δυστυχώς από την άλλη έχουμε την παραμονή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και τις δυσκολίες, που κάτι τέτοιο επιφέρει στην οινοποίηση τέτοιας τοπικής ποικιλίας και στη προσπάθεια του να γίνει ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο!

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Από τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς

Φωτοσχόλιο

Από την αθλητική δράση με θέμα “Παραολυμπιακά και άλλα” στην Αξιούπολη

Άμεση ανταπόκριση

Μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Παραολυμπιακά και άλλα» διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες ο δήμος Παιονίας […]

Δείτε ακόμα