Ξεκινούν τα έργα συντήρησης της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Γενικά /

Υπεγράφη την Δευτέρα 7.10.19 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου της συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, στο τμήμα από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης μέχρι τους Ευζώνους, σε πλήρη επιβεβαίωση πολύ πρόσφατου δημοσιεύματος του «Μαχητή» (1.10.19).

Στο σχετική ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«….Το έργο αυτό αρχικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του προγράμματος επενδυτικών δαπανών της ΠΕ Κιλκίς (ίδιοι πόροι), αποσκοπεί στη συντήρηση και αποκατάσταση, καθώς και διαγράμμιση των τμημάτων που θα συντηρηθούν, τμημάτων επιφάνειας του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού 1 από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης μέχρι το Πολύκαστρο και τους Εύζωνοι και ειδικότερα στο οδικό τμήμα που συνδέει του οικισμούς Μικρόδασος και Εύζωνοι, αλλά και μικρότερης έκτασης, επείγουσες παρεμβάσεις, σε άλλα τμήματα του ανωτέρω οδικού άξονα.

Ο οδικός άξονας επί του οποίου πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις συντήρησης, δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων τόσο εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης κατά τη θερινή περίοδο, καθώς οδηγεί σε «πύλη» εισόδου της χώρας, όσο και εξ αιτίας του ότι αποτελεί εναλλακτική διαδρομή έναντι της ΠΑΘΕ επί της οποίας λειτουργούν τα διόδια των Ευζώνων.

Ως εκ τούτου οι εργασίες αυτές αφ’ ενός μεν είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας και αφ’ ετέρου δε θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση του οδοστρώματος σε όποια τμήματα του οδικού δικτύου γίνουν, μέχρις εξαντλήσεως των διατιθέμενων πιστώσεων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το Κιλκίς στο απυρόβλητο;

Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη μητρόπολη του Κιλκίς 5 Αυγούστου 2020. Σχεδόν όλες οι Αρχές του τόπου παρατεταγμένοι ο […]