Η στοιχειώδης δεοντολογία

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Κύριε βουλευτά Κιλκίς της Χρυσής Αυγής, δεν υπάρχει ένας… κάποιος «τοπικός Τύπος» αλλά εφημερίδες, που συνθέτουν τον χώρο του Τύπου, ενώ μαζί με τους ραδιοφωνικούς (αν υπήρχαν, και τηλεοπτικούς) σταθμούς, τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκροτούν τον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Που σημαίνει, ότι, όταν κάποιος, με οποιαδήποτε ιδιότητα, επικαλείται κάποιο δημοσίευμα, αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του η αναφορά στην εφημερίδα, που το φιλοξενεί, όπως ακριβώς επιβάλλει η στοιχειώδης δεοντολογία.

Αυτή, δηλαδή, που… δεν σας διακρίνει, από την στιγμή που καταθέτετε στην Βουλή ερωτήσεις για τρία θέματα του νομού (εγκαταλελειμένα οχήματα, κατάσταση υποδομών στο Δροσάτο, ανταποκριτές ΟΓΑ), επικαλούμενος για το καθένα «δημοσίευμα του τοπικού Τύπου», ενώ η εφημερίδα «Μαχητής του Κιλκίς» ήταν η ΜΟΝΗ τοπική, η οποία ασχολήθηκε με αυτά!

Και ασφαλώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά σας… να μην την διαβάζετε!

Όμως, όπως σε κάθε δικαίωμα αντιστοιχεί μία υποχρέωση, σ΄αυτό το συγκεκριμένο δικαίωμά σας αντιστοιχεί η ήδη προαναφερθείσα υποχρέωση να επικαλείσθε με το όνομά του το μέσον ενημερώσεως, το οποίο φιλοξενεί θέμα ή θέματα, τα οποία σας παρέχουν «μαγιά» για σύνταξη ερωτήσεών σας στην Βουλή ή συνεντεύξεών σας σε οποιοδήποτε άλλο μέσον ενημερώσεως.

Και αυτήν την υποχρέωσή σας έχουμε το δικαίωμα να σας την υπενθυμίζουμε… μέχρι συμμορφώσεως, καθώς σε σχέση με την δεοντολογία δεν υφίσταται για εμάς αντίστοιχη υποχρέωση.
Κατανοητό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα

Το είπαν… και το έπαθαν

Ως «κοψοχέρηδες» είναι γνωστοί στην Πατρίδα μας όσοι κατά καιρούς έχουν απογοητευθεί από τις πολιτικές επιλογές τους. Βεβαίως, στο διάβα […]

Αποψίλωση και καθαρισμός

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η στήλη γίνεται αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών πολιτών για διάφορους χορταριασμένους χώρους εντός πόλεως, καθώς η […]

Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Ευτυχώς που τα επίσημα αποτελέσματα του πρωτοδικείου Κιλκίς αποκατέστησαν την τάξη, και δεν είχαμε …οικογενειακά «δράματα» εκεί στην δημοτική ενότητα […]

Δείτε ακόμα