Η περιφορά των Επιταφίων με συνοδεία χάλκινων στην Γουμένισσα (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Κοινωνία /

Με κατάνυξη και φέτος πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή και χιλιάδες πιστοί ακολούθησαν την περιφορά των επιτάφιων της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σάββα στους δρόμους της Γουμένισσας, υπό τους ήχους των χάλκινων αλλά και των χορωδιών.

Στην πλατεία της 23ης Οκτωβρίου υπό τους ήχους των χάλκινων και αγήματος στρατού, συναντήθηκαν οι επιτάφιοι από τις τρεις εκκλησίες και διασχίζοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης κατευθύνθηκαν στην πλατεία Θανάση Ζελέγκου.

Η μικτή χορωδία του πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας «ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ» έψαλε τα εγκώμια της Μ.Παρασκευής στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, την οποία διηύθυνε ο πρωτοψάλτης Αθανάσιος Κάππας.

Στις θρησκευτικές τελετές χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ Δημήτριος έστειλε μήνυμα ελπίδας εν αναμονή της Αναστάσεως του Θεανθρώπου, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Πλήθος κόσμου με αναμμένα κεριά παρακολούθησε την περιφορά των επιταφείων ενώ οι δρόμοι της Γουμένισσας, γέμισαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής από επισκέπτες.

Την περιφορά του Επιταφίου συνόδευσαν ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουτενίδης, οι πρώην υπουργοί Σάββας Τσιτουρίδης και Γιώργος Φλωρίδης, ο βουλευτής Γιώργος Γεωργαντάς, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Δείτε βίντεο του life-events.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα