Με τους «Χαϊνηδες» γιορτάσθηκε στο Κιλκίς το θερινό ηλιοστάσιο

Πολιτισμός /

Με εκδήλωση, που συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα των φετινών «Ελευθερίων», γιορτάσθηκε στο Κιλκίς το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (και όχι η …εαρινή ισημερία(!), όπως ανεγράφη ή μετεδόθη ή ανηρτήιη αλλού), η οποία συμπίπτει με την μεγαλύτερη ημέρα της ιστορίας τούτου του τόπου και μιάν από τις μεγαλύτερες της ελληνικής Ιστορίας, δηλαδή την ημέρα της Μάχης του Κιλκίς (21 Ιουνίου 1913, που και φέτος όπως τότε ήταν Παρασκευή).

Συντελεστές αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου ήταν το καταξιωμένο μουσικό συγκρότημα «Χαϊνηδες» και το συγκρότημα χορευτών-ακροβατών «Κι όμως κινείται».

Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«….Η πρόταση των «Χαΐνηδων» και της ομάδας Ελλήνων χορευτών και ακροβατών «Κι όμως κινείται» ενθουσίασε το κοινό και το «ταξίδεψε» σε μια άλλη Ελλάδα και μια άλλη Κρήτη με σεβασμό στη μουσική παράδοση και στη γλώσσα.

Το σίγουρο είναι ότι η μουσική, η εικόνα, ο χορός, οι συμβολισμοί και η αισθητική της παράστασης και του έργου του Βιντσέτζου Κορνάρου θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Καμμία… αυτοκριτική!

Το πόσο λανθασμένη υπήρξε η διαδικασία, την οποία ακολούθησε η διοίκηση του δήμου Κιλκίς στο θέμα του οικοπέδου 705 του […]