Πολιτική

Bραβείo παραδοσιακού πιάτου γιά την Κιλκισιώτισσα σεφ Ε.Παπαδοπούλου

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ρεπορτάζ Βαγγέλλης Αποστολίδης

Δύο σημαντικές διακρίσεις μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου απέσπασε η Κιλκισιώτισσα εκολαπτόμενη σεφ Ευτυχία Παπαδοπούλου, συμμετέχοντας σε δύο διαγωνισμούς μαγειρικής, που έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη διάκριση απέσπασε στον δέκατο διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς εκθέσεως ΔΕΤΡΟΠ από 3 έως 6 Μαρτίου, στον οποίο συμμετέχουν περίπου πεντακόσιοι διαγωνιζόμενοι από διάφορες περιοχές, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «παραδοσιακό ελληνικό πιάτο» και πιο συγκεκριμένα με αρνάκι φρικασέ.

Κατέκτησε δε το χάλκινο μετάλλιο στην γενική κατηγορία από είκοσι που ήταν συνολικά οι διαγωνιζόμενοι.

Η δεύτερη διάκριση ήλθε από την συμμετοχή της στο πλαίσιο διαγωνιστικής εκδήλωσης του 19ου φεστιβάλ ντοκυμανταίρ Θεσσαλονίκης, που αφορούσε στον διαγωνισμό «Το πιάτο του φεστιβάλ» ο οποίος διοργανώθηκε γιά πρώτη φορά φέτος.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
Σ’ αυτόν απέσπασε το βραβείο της επιτροπής γιά λογαριασμό του εστιατορίου ιδιοκτησίας της «Φανός της Πόλης» γιά το πιάτο της μποχτσαδάκια πολίτικα από μοσχαράκι κοκκινιστό, τυλιγμένο με μελιτζάνα στο φούρνο και γιαουρτοσάλτσα με δυόσμο και κόλιανδρο.

Η κ. Παπαδοπούλου που μαζί με την αδελφή της Γιώτα ξεκίνησαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους στον χώρο της εστίασης δημιουργώντας σε έναν πολύ όμορφο χώρο πλησίον της πατρικής των οικίας στο χωριό του Φανού το εστιατόριο «Μεζεδοπωλείο» και στην συνέχεια την δημιουργία ενός ακόμη στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ανω Λαδάδικων επί της οδου Αγίου Μηνά 8, όπου ακριβώς απέναντι συμπτωματικώς διατηρούσε καφενείο η μικρασιατικής καταγωγής γιαγιά της.

Δεν είναι τυχαίο, ότι και ο δικός της τρόπος μαγειρικής και κατά συνέπειαν, και η κουζίνα των εν λόγω εστιατορίων είναι επηρεασμένος από συνταγές μικρασιατικής και πολίτικης, που προέρχονται από την οικογενειακή παράδοση της γιαγιάς και της μητέρας της προσαρμοσμένες και δοσμένες στα σύγχρονα δεδομένα μέσα από την προσωπική της οπτική γωνία και δημιουργία.

Οπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου μιλώντας στον «Μαχητή» αισθάνεται ιδιαιτέρως χαρούμενη γιά τις διακρίσεις που απέσπασε καθώς εκτός των άλλων είναι η πρώτη φορά που συμμετέσχε στον διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη και στον οποίο η ίδια συμμετέσχε ως μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αλλά και διότι απέσπασε τις διακρίσεις της μέσα από πιάτα που σχετίζονται με την οικογενειακή και την ελληνική παράδοση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Την ημέρα της Γυναίκας

Με την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου) συνέπεσε η επίσκεψη της υπουργού εσωτερικών Νίκης Κεραμέως στον νομό Κιλκίς. Δεν […]

Πραγματικοί… «αστέρες»

Παρατηρώντας το πρόγραμμα τοπικής αθλητικής δραστηριότητας του τελευταίου διαστήματος καθώς και κοινωνικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται στον νομό, το […]