Στην Βουλή των Εφήβων η μαθήτρια Δ.Χατσικίδου της β’ τάξης 2ου ΓΕΛ Κιλκίς

Κοινωνία /

Ολοκληρώθηκε στις 18.4.8 η ανάδειξη των 300 «εφήβων βουλευτών» που θα συμμετάσχουν από 2 έως 6 Ιουλίου 2018 στις εργασίες της ΚΓ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, ύστερα από ηλεκτρονική κλήρωση που διενεργήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Η μαθήτρια Δέσποινα Χατσικίδου της β’ λυκείου του 2ου ΓεΛ Κιλκίς θα είναι μία από τις εφήβους βουλευτές του νομού Κιλκίς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής διοργανώνεται φέτος για 23η χρονιά και έχει ως θέμα «Ένα σχολείο να μας χωράει: Κάνουμε like («λάικ») στην διαφορά», θέμα το οποίο συνδιαμορφώθηκε με μαθητές και μαθήτριες που συμμετέσχον στο πρόγραμμα, συμπυκνώνοντας τους προβληματισμούς τους γύρω από το ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας, τις διαστάσεις και τις εκφράσεις της, καθώς και τα όρια αποδοχής του ‘διαφορετικού’.

Συνολικά στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 18.708 μαθητές και μαθήτριες, από 910 σχολεία (844 σχολεία από την Ελλάδα, 54 από την Κύπρο, 12 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού).

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]