Βιωματικό εργαστήριο γιά παιδιά διοργανώνει στο Κιλκίς ο «Νηρέας»

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας περιφερειακής ενότητας Κιλκίς “Νηρέας” θα διοργανώσει βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικιών 4 και 5 χρόνων (προνήπια και νήπια) με τίτλο «Νιώθω, νοιάζομαι, γελώ… στη ζωή μου προχωρώ».

Στο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας την εικόνα, το παιχνίδι, την αφήγηση, τη ζωγραφική και τη μουσική τα παιδιά θα κάνουν νέες γνωριμίες, θα συνεργαστούν μεταξύ τους σε ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες και θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να επεξεργαστούν κατά τον πρώτο κύκλο των συναντήσεων τέσσερα βασικά συναισθήματα:

Την χαρά, την λύπη, τον θυμό και τον φόβο με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό. Στον δεύτερο κύκλο των συναντήσεων θα μιλήσουν για τον εαυτό τους, θα μάθουν να λένε όχι και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα της ζήλειας και της ανυπομονησίας χρησιμοποιώντας παιχνίδια ρόλων και αφηγήσεις ιστοριών.

Συντονίστρια του εργαστηρίου είναι η ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης Μαρία Χατζηγεωργιάδου.

Οι ημερομηνίες των συναντήσεων είναι: Πρώτος κύκλος 18, 25 Σεπτεμβρίου, 2 & 9 Οκτωβρίου 2017, δεύτερος κύκλος 23, 30 Απριλίου, 7 & 14 Μαΐου 2018, ημέρα Δευτέρα, ώρα 18:00-19:00. Το εργαστήρι υλοποιείται στo χώρο του κέντρου πρόληψης «Νηρέας» (Βυζαντίου 10, Κιλκίς).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, χωρίς οικονομική επιβάρυνση- στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) ή και στο e-mail nireas@kpnireas.gr, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο, την ηλικία του παιδιού κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μέχρι την Πέμπτη 14.9.17. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.