Αθλητισμός

“Εκ θεμελίων” και “βήμα-βημα” η ανασυγκρότηση του Κιλκισιακού

“Πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, ώστε να ξαναγίνει ο Κιλκισιακός αυτός που ήταν, και οι διοίκησή μας θα κινηθεί προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, με οργάνωση, σχεδιασμό και προγραμματισμό, “ανοίγοντας” συγχρόνως τις “πόρτες” συνεργασίας σε όλους όσους ονειρεύονται την αναγέννηση της ιστορικής ομάδας μας, μακριά από αντιπαλότητες και συγκρουσιακές αντιλήψεις του παρελθόντος”.

Στα λόγια αυτά συνοψίζεται το μήνυμα, που έστειλε προς πάσαν κατεύθυνσιν ο νέος πρόεδρος του Κιλκισιακού Λάζαρος Μεταλλίδης, μιλώντας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με ταυτόχρονη ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων ποδοσφαιριστών, που προγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26.6.20, στην αίθουσα “Βασίλειος Σεργιαννίδης” του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο κ.Μεταλλίδης υπογράμμισε την έμφαση, που δίνει ο σύλλογος στην ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής, υπό την εποπτεία του τεχνικού διευθυντή Γιώργου Πελίδη και του αρχιπροπονητή Παναγιώτη Ζιάκα, καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Κιλκισιακού, ενώ συνόψισε τις επιδιώξεις για την ομάδα ανδρών στο τρίπτυχο στελέχωση με παίκτες 17-21 ετών από όλο τον νομό-δημιουργία μόνιμης “δεξαμενής” επιλέκτων παικτών ηλικιακών κατηγοριών για συνεχή “τροφοδοσία”-αγωνιστική αναβάθμιση πρώτο αντικειμενικό σκοπό την άνοδο και εδραίωση στην γ΄εθνική κατηγορία εντός τριετίας και δεύτερο την άνοδο και εδραίωση στην β΄εθνική κατηγορία εντός πενταετίας.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας αυτής της προοπτικής εντάσσεται, όπως τόνισε ο κ.Μεταλλίδης, και η συγκρότηση μικτών κατά ηλικία ποδοσφαιριστών (13-17 ετών) ομάδων από παίκτες όλων των συλλόγων, με τους οποίους διατηρεί συνεργασία ο Κιλκισιακός, ήτοι ΑΕ Πολυκάστρου, Αλέξανδρο Κιλκίς, “Ατέρμονα” Α.Παντελεήμονος και Μυγδονιακό, η δραστηριότητα των οποίων προορίζεται για την περαιτέρω ενίσχυση της “δεξαμενής” από την οποία “θα προκύψει ο αυριανός ισχυρός Κιλκισιακός”.

Ειδικότερα όσον αφορά στις συνεργασίες, ο κ.Μεταλλίδης ανέφερε, ότι η διοίκηση θα επιδιώξει να τις αναπτύξει με…. όλους τους φορείς και παράγοντες του νομού.

Από εκεί και πέρα κοινό παρανομαστή όλων των τμημάτων θα αποτελεί η συνεχής αγωνιστική εκπαίδευση και η συστηματική “καλλιέργεια” αθλητικής παιδείας.

Όσο για την ομάδα γυναικών, ο κ.Μεταλλίδης δήλωσε, ότι αυτή πληροί πλέον τις αγωνιστικές προϋποθέσεις, ενώ έχει και επαρκή στελέχωση, κάτι που επιτρέπει γι΄αυτήν την επιλογή του αντικειμενικού σκοπού της ανόδου στη α΄εθνική κατηγορία.

Το “γηπεδικό”
Ο νέος πρόεδρος του Κιλκισιακού αναφέρθηκε και στο “γηπεδικό”, το οποίο αποτελεί το υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα της παρούσης συγκυρίας για τον σύλλογο του Κιλκίς, καθώς αυτός στερείται ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, ώστε να εφαρμόσει απρόσκοπτα τον όποιο σχεδιασμό του.
“Προς το παρόν για τις ηλικίες άνω των 12 ετών”, είπε ο κ.Μεταλλίδης, “χρησιμοποιούμε το γήπεδο Σταυροχωρίου, το οποίο έχουμε επισκευάσει, αλλά και πάλι δεν πληροί της προϋποθέσεις, που θέτουμε εμείς για την λειτουργία του ως πλήρους αθλητικής εγκατάστασης”.

Το οξύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν τα τμήματα των ηλικιών 5-12, για τα οποία δεν υπάρχει γήπεδο εντός αστικού ιστού, όπως επιβάλλει η αθλητική νομοθεσία: “Προς το παρόν πρόσθεσε ο κ.Μεταλλίδης, “οι προπονήσεις των τμημάτων ηλικιών 13-17 ετών συνεχίζονται στο γήπεδο Σταυροχωρίου, ενώ για τις μικρότερες ηλικίες διαθέτουμε λεωφορείο για προαιρετική μετακίνηση.

Συγχρόνως, όμως, αναζητούμε μόνιμη λύση για αγορά οικοπέδου εντός του αστικού ιστού, ώστε να αποκτήσουμε ως σύλλογος τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη της πολύπλευρης δραστηριότητάς μας, και να παύσει ο ιστορικός Κιλκισιακός να είναι ο μόνος ποδοσφαιρικός σύλλογος του Κιλκίς χωρίς αθλητική στέγη”.

“Δεν είμαστε υπόλογοι”
Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Πελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα οργανωτικά και λειτουργικά θέματα, υπογραμμίζοντας και αυτός την έμφαση που δίνει ο σύλλογος στο “γηπεδικό” και δηλώνοντας, ότι οι σημερινοί διοικούντες δεν είναι υπόλογοι για το τι δεν έγινε ή το τι λανθασμένα έγινε την προηγούμενη εικοσαετία, όσον αφορά και στις εγκαταστάσεις και στην οργάνωση και στις επιλογές.

“Το πρόγραμμά μας”, τόνισε ο κ.Πελίδης, είναι από τα πλέον σύγχρονα, και αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να “ανεβαίνουν σκαλοπάτι-σκαλοπάτι.

Προέχει η παιδαγωγική εκπαίδευση, με διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων, ώστε ο Κιλκισιακός να έχει συνέχεια σε όλα τα επίπεδα.

Γι΄αυτό, όπως τονίζουμε στα παιδιά την σημασία της νίκης, το ίδιο σχολαστικά εξηγούμε σε αυτά τους λόγους της ήττας”.

“Πίστωση χρόνου”
Στην δική του παρέμβαση ο αρχιπροπονητής Παναγιώτης Ζιάκας υπογράμμμισε την ανάγκη να δοθεί πίστωση χρόνου στον σύλλογο, ώστε να καταστεί δυνατή η εξαρχής απρόσκοπτη εφαρμογή του σχεδιασμού για την πλήρη αναδιοργάνωση, ανασυγκρότηση και κατόπιν αναβάθμιση του Κιλκισιακού.

Εξέφρασε την άποψη, ότι ο Κιλκισιακός δεν θα πρέπει να κινηθεί κατά πρώτο λόγο στις κάτω των 12 ετών κατηγορίες, “διότι αυτές οι ηλικίες είναι πιο “τρυφερές”, και σ΄αυτές τα παιδιά πρέπει να “βλέπουν” το ποδόσφαιρο σαν “παιχνίδι διασκέδασης και χαράς”, και όχι όπως το “βλέπουν” στις μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή με το πνεύμα του συναγωνισμού”.

Πρόσθεσε δε, ότι από την στιγμή που ο Κιλκισιακός συνεργάζεται με όλες τις ποδοσφαιρικές “ακαδημίες” για ηλικίες 12 ετών και κάτω: “Αρκεί να οργανώσει ο ίδιος ένα καλό δίκτυο ανίχνευσης” (“σκάουτιν”) και να “ρίξει το βάρος” στις αγωνιστικές ηλικιακές κατηγορίες. Δεν βλέπω για ποιό λόγο, τα μικρά παιδιά να χάνουν τον ελεύθερο χρόνο της Κυριακής με την χαρά της ανεμελιάς και εξωστρέφειας”.

Όσον αφορά στην ομάδα ανδρών ο κ.Ζιάκας είπε ξεκάθαρα, ότι η συγκυρία είναι δύσκολη, ενώ επεσήμανε την απροθυμία νέων παιδιών να αγωνισθούν στον Κιλκισιακό, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

“Κοιτάζουμε”, είπε ο κ.Ζιάκας, “να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όσο καλύτερα γίνεται, ώστε από το Φθινόπωρος να οργανωθούμε καλύτερα και να να κινηθούμε με μεγαλύτερη σιγουριά στην σταδιακή ανασυγκρότηση της ομάδας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Δεν είναι ασυνήθιστα πολλά;

Ο δήμος Παιονίας αποφάσισε την ανάθεση συγγραφής του ιστορικού λευκώματός του στον καταλληλότερο γι’ αυτόν τον σκοπό ερευνητή και συγγραφέα, […]