«Βέλη» ορειβατικού συλλόγου περιηγητών Γουμένισσας κατά δημοτικής αρχής Παιονίας

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΣΠΕΓ

Την αποχώρησή του από την συμβουλευτική επιτροπή διαχείρισης του χώρου αναψυχής στην τοποθεσία «Δύο Ποτάμια» της Γουμένισσας γνωστοποίησε ο ορειβατικός σύλλογος περιηγητών Γουμένισσας (ΟΣΠΕΓ), «εκτοξεύοντας βέλη» κατά της δημοτικής αρχής Παιονίας αναφορικά με την σκοπιμότητα της συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Θεωρούμε την στάση της δημοτικής αρχής προσβλητική προς τον σύλλογό μας, καθώς η επίρριψη ευθυνών για την κατάσταση του χώρου έχει να κάνει αποκλειστικώς και μόνο τον δήμο Παιονίας. Η σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής είχε ως στόχο την παροχή συμβουλών και ιδεών γιά την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

Η έναρξη και η ολοκλήρωση κάθε είδους εργασίας στον συγκεκριμένο χώρο είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου Παιονίας.

Θεωρούμε, πλέον, ότι η δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής αποσκοπούσε στην εσκεμμένη εγκατάλειψη του συγκεκριμένου χώρου από πλευράς δήμου Παιονίας, καθώς δεν υπήρξε ποτέ διάθεση για χρηματοδότηση εργασιών ούτε για την αποτελεσματική λειτουργία της επιτροπής.

Παράλληλα, θεωρούμε, ότι η εγκατάλειψη του χώρου αναψυχής, με βάση τα τελευταία γεγονότα σχετικώς με την δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών στο «Μεγάλο Ρέμα», ήταν σκόπιμη και έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας γιά τη «χρήση του χώρου».