Η βασιλόπιτα της «Τέχνης»

Πολιτισμός /

Την βασιλόπιτά της θα κόψει η «Τέχνη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26.1.20, στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της «Τέχνης», με ώρα έναρξης 6.30 το απόγευμα, και θα πλαισιωθεί τους Κιλκισιώτες καλλιτέχνες Εφη Ναβροζίδου και Κωνσταντίνος Λαφτσίδη.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…. Νέος χρόνος, νέα διάθεση, νέες ιδέες, νέες ελπίδες ξεκινούν και στην Τέχνη.

Και όταν τα νέα που έρχονται πατούν πάνω σε σαράντα χρόνια ιστορίας και συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης, τότε μεγαλώνει η αναμονή τους αλλά και οι προσδοκίες μας.

Ωραία τραγούδια, τραγούδια της χαράς, της παρέας, τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο και μας ενώνουν θα μας κρατήσουν συντροφιά.

Στο μελωδικό αυτό «σεργιάνι» μελωδοί και οδοιπόροι μας θα είναι δύο υπέροχοι καλλιτέχνες, Κιλκισιώτες, άνθρωποι δικοί μας, της καθημερινής μας καλημέρας.

Η Έφη Ναβροζίδου, γέννημα – θρέμμα Κιλκισιώτισσα. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς. Έχει σπουδές στη μουσική, στη μουσικοκινητική, στο χορό, στο θέατρο και στην ειδική αγωγή. Τραγουδάει επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια και συμμετέχει με τοπικά γκρουπ σε συναυλίες, εμφανίσεις και αφιερώματα ερμηνεύοντας πολλά είδη μουσικής (χορωδιακή, ευρωπαϊκή, κινηματογραφική, μπαλάντα, ρετρό, παραδοσιακή, έντεχνη, λαϊκή, χορευτική).

Ο Κωνσταντίνος Λαφτσίδης επίσης γέννημα θρέμμα Κιλκισιώτης, είναι απόφοιτος του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής με εξειδίκευση στο ακορντεόν και στα παραδοσιακά κρουστά. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις, συναυλίες και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ρουμανία, Τουρκία, Ιταλία, Λετονία κ.α.). Επίσης, έχει κάνει σπουδές στη μουσικοθεραπεία.

Είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής στο Πολυάνειο Ωδείο και ψάλτης στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Το σχήμα « Ένα Ακορντεόν – Δυο φωνές» της Έφης και του Κωνσταντίνου αρχικά σχηματίστηκε για τις ανάγκες μιας βραδιάς που κάποιοι φίλοι και φίλες τους ήθελαν να απολαύσουν, όμορφα και χαλαρά στον κήπο τους μια ζωντανή μουσική αποτύπωση ελληνικών τραγουδιών, έντεχνων και λαϊκών, χορευτικών και μη…

…Από τότε η Έφη και ο Κωνσταντίνος έχουν εμφανιστεί σε διάφορους χώρους και με τις μελωδικές φωνές τους και το πανδαιμόνιο ακορντεόν του Κωνσταντίνου δαμάζουν τις αισθήσεις των παρευρισκόμενων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα