«Βάπτισμα πυρός» Γ.Ναβροζίδου στο περιφερειακό συμβούλιο με κριτική στον τρόπο λειτουργίας του

Πολιτική /

Κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου καταλογίζει στην διοίκηση της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας η νέα περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς Γενοβέφα (Έφη) Ναβροζίδου, μετά την πρώτη συμμετοχή της σε συνεδρίασ ή του.

Στην σχετική έγγραφη δηλωσή της η κ.Νβροζίδου αναφέρει τα εξής:

«Για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες μιας κακής δομικής λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου στο όνομα ενός κανονισμού πεπαλαιωμένου που δεν διευκολύνει το διάλογο και την ανάπτυξη απόψεων όλων των αιρετών συμβούλων σε ζητήματα είτε ημερήσιας διάταξης είτε τρέχουσας συγκυρίας αλλά και στην τελική σύνθεση.

Είναι στρατηγική επιλογή της διοίκησης να μην διαλέγεται για θέματα μείζονος σημασίας όπως το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο και την σύνδεση του με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία οφείλει να αποφασίζει για τα θέματα του τόπου της.

Είναι υπεύθυνη ακόμα και για εκτελεστικού χαρακτήρα αποφάσεις, οι οποίες λαμβάνονται από την κεντρική διοίκηση εν αγνοία του σώματος των συμβούλων, όπως η έγκριση χωροθέτηση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δυτικού τομέα στην Μαυρορράχη ή η διαβούλευση για τον «ΤΙΤΑΝΑ» που εκκρεμεί από προφορική δέσμευση σε υλοποίηση.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι οφείλουν να αποτελέσουν ένα οργανικό στοιχείο μίας υγιούς διαβούλευσης, η οποία πρέπει να διεξάγεται με επιστημονικά κριτήρια και με πρόσημο θετικό για τη ζωή, την υγεία των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και να γνωρίζουν τον συνολικό σχεδιασμό που υφίσταται για την περιφέρεια μας ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων, αν όντως υφίσταται τέτοιος σχεδιασμός .

Την ώρα που οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε αναβρασμό, δεν είναι δείγμα σοβαρότητας η περιφέρεια να διεγείρει διατοπικές συγκρούσεις και δίπολα μεταξύ περιοχών ή νομών.

Στην σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ύστερα από αιτήματα και πίεση σύσσωμης της μειοψηφίας, να γίνει ειδική συνεδρίαση για τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά την γνώμη μας οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να στηρίζονται στο τρίπτυχο σχεδιασμός- υλοποίησή – απολογισμός, πολύ περισσότερο στην μετά κορωνοϊού συγκυρία που οι ανάγκες των εργαζομένων στους κλάδους αυτούς είναι ζωτικής σημασίας.

Τοποθετηθήκαμε θετικά στο ζήτημα της έγκρισης δωρεάς στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Ιατρικού τμήματος της σχολής επιστήμων υγείας του ΑΠΘ (25 αντιδραστήρια για μοριακή ανίχνευση Sars –cov-2) αλλά και της δωρεάς στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ (24 κλινών και του ψυκτικού θαλάμου σορών). Θέλουμε ωστόσο να επισημάνουμε και εδώ την έλλειψη ενός συγκροτημένου σχεδιασμού σε συνεργασία με όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης και τις δομές υγείας.

Τέλος χαιρετίσαμε και στηρίξαμε τις δύο προτάσεις για την ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία Ελλάδας – Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας για το επιχειρηματικό οικοσύστημα ως ολοκληρωμένο σύστημα και την έγκυρη ανίχνευση πυρκαϊάς και την πρόληψη και διαχείριση καταστροφών.

Αποδεικνύεται πλέον στην πράξη, ότι το τολμηρό βήμα για την πρόοδο, την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια, που επισφραγίστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει σε πολλαπλά επίπεδα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Βαίνει ταχέως

Ανάμεσα στις τρεις περιπτώσεις γιά τις οποίες υποχρεώθηκε ουσιαστικώς να δώσει διευκρινήσεις ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης διαδεχόμενος στο βήμα […]

Αυτό που έπρεπε να γίνει

Είναι λογικό, ότι η πρόσφατη υπόθεση γιά την εμπλοκή του τόπου μας και ανθρώπων του σε μιάν υπόθεση «σύστασης εγκληματικής […]

«Ποιός και γιατί»;

Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τις απορίες ωρισμένων, αναφορικά με τον χώρο εκτέλεσης της αποστολής της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο […]