Μνήμες που ενώνουν

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /
ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΜΠΕΛΟΦΥΤΟ ΚΥΔΩΝΙΑ

Να τιμά την επέτειο του ολοκαυτώματος των τριών Κρουσοχωρίων (Μουσγαλή, Μουρσαλή, Κοτσολάρ-Αμπελόφυτο, Κυδωνιές, Κλειστό), στις 25 Οκτωβρίου 1941, ως «ημέρα μνήμης», πρότεινε στη διοίκηση του δήμου Κιλκίς ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Πέμπτης 11.11.21.

«Παράλληλα», πρόσθεσε ο κ.Τσαντάκης, «να προβεί ο δήμος σε οδοσήμανση γιά την προσέγγιση των ερειπίων-λειψάνων» των τριών χωριών, να καθαρισθούν και ευπρεπισθούν όλοι οι χώροι και, σε συνεργασία με το δασαρχείο, να ληφθεί μέριμνα ασφαλούς οδικής πρόσβασης σ΄αυτούς».

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης δεσμεύθηκε αφ’ενός μεν από του χρόνου να μεταβαίνει εκεί μονίμως αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και να αποδίδει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο σχετικής τελετής, αφ’ετέρου δε να δοθεί από πλευράς δήμου έμφαση στην περαιτέρω ανάδειξη και ευρύτερη προβολή τόσο αυτής της δραστηριότητας όσο και της ιδίας της επετείου.

Αν μη τι άλλο, προσεγγίσεις που αποπνέουν πνεύμα και διάθεση ενότητας, όπως συμβαίνει και πρέπει να συμβαίνει σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Περισσότερα

Της …«σχολής Μπαλάσκα»!

Διοικητική ποινή τετράμηνης αργίας επέβαλε το αρμόδιο όργανο της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του […]

Από την φάρμα στο Κιλκίς

Στην πόλη του Κιλκίς εθεάθη το βράδυ της Πέμπτης σε γνωστό στέκι του πεζόδρομου της 25ης Μαρτίου απέναντι από τα […]

Δείτε ακόμα

Εκλογικά μαθήματα

Τι σου είναι όμως οι εκλογές ε; Ένα μεγάλο πανηγύρι, για τους περισσότερους που καταλήγει σχεδόν πάντα σε ανάμεικτα αποτελέσματα. […]