Δείτε επίσης

Τροπολογία με τις συμβάσεις εργαζομένων αναστατώνει την δημοτική αρχή Κιλκίς

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην δημοτική αρχή του Κιλκίς από το γεγονός, ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει μία διάταξη που αφορά στους δήμους και σχετίζεται με εργαζομένους σε αυτούς με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις με μία τροπολογία κατά την συζήτηση στην Βουλη ενός εντελώς ασχέτου νομοσχεδίου.

Η επίμαχη τροπολογία που εν τέλει δεν «πέρασε» καθώς αποσύρθηκε αφορούσε στην παραίτηση των σχετικών συμβάσεων και γιά την προσεχή χρονιά, όπως συνέβη προγενέστερα γι’ αυτήν που διανύουμε και την κάλυψη της σχετικής χρηματοδότησής τους από μέρους των δήμων.

Μία πρόταση εντελώς ανεδαφική, όπως δηλωσε στον «Μαχητή» ο δήμαρχος του Κιλκίς Δημήτρης Σισμανιδης καθως θα προκαλούσε θεαματική ανατροπή το θέμα καθορισμού των ανταποδοτικών δημοτικών τελών καθαριότητας, τα οποία θα ήταν υποχρεωτικό να αυξηθούν κατά 25% περίπου δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία από τους συνολικώς 53 συμβασιούχους του δήμου Κιλκίς εργάζονται στον εν λόγω τομέα.

Κάτι το οποιο ουσιαστικώς δεν επηρεάζει τον δεύτερο δήμο της περιφερειακής ενότητάς μας αυτόν της Παιονίας, που έχει μόνον δύο σχετικές περιπτώσεις και επι της ουσίας δεν τίθεται θέμα όπως δήλωσε στον «Μ» ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενουδης.

Όπως τόνισε ο κ. Σισμανίδης, το θέμα απασχολεί και πάρα πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι η σχετική τροπολογία έχει αποσυρθεί εκφράζονται ανησυχίες μην τυχόν και επανακατατεθεί καθώς εκτός των άλλων θα παραβίαζε την συνταγματικώς κατοχυρωμένη οικονομική αυτοτέλεια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γι’ αυτό άλλωστε το ζήτημα θα απασχολήσει την κεντρική ένωση δήμων στην προσυνεδριακή διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου με την συμμετοχή σε αυτήν και των κκ Σισμανίδη και Γκουντενούδη.