Μία συναρπαστική «εμπειρία ζωής» γιά μαθητές του τρίτου γυμνασίου Κιλκίς

Γενικά /

Γιά δεύτερο συνεχές σχολικό έτος, το 3ο γυμνάσιο Κιλκίς, από τις 2 έως τις 7 Μαΐου 2019 πραγματοποίησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε Ελβετία και Γαλλία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού προγράμματος «CERN».

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετέσχαν σαράντα ένας μαθητές από την β΄ και την γ΄ τάξη του γυμνασίου και τέσσερις συνοδοί καθηγητές.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη, ξεναγήθηκαν σε χώρους προσομοίωσης και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα δυο τρέχοντα πειράματα που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του.

Επίσης επισκέφθηκαν τους χώρους επεξεργασίας των επιστημονικών δεδομένων και παρακολούθησαν ενημερωτικές προβολές για τις δραστηριότητες του CERN οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο επιστημονικό φάσμα.

Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις, συμμετέσχον σε δραστηριότητες και αντέδρασαν με ενθουσιασμό σε μια εμπειρία η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως εμπειρία ζωής.

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας η εκπαιδευτική ομάδα του 3ου γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκε επίσης το μουσείο σοκολάτας, τις πόλεις Μοντρέ, Βέρνη, Ζυρίχη στην Ελβετία καθώς και τις πόλεις Στρασβούργο, Ανεσύ, Μιλού και Κόλμαρ στη Γαλλία.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έργα Τέχνης, αρχιτεκτονικά επιτεύγματα και τρόπο ζωής των δυο αυτών ευρωπαϊκών χώρων.

«Όλο το ταξίδι, συνολικά, υπήρξε για τους μαθητές μια διαδρομή συναρπαστική στο χώρο της επιστήμης και της Ευρωπαϊκής κουλτούρας», αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εκπροσώπηση του Κιλκίς

Στα «χνάρια» της αδελφής της νομαρχιακής συμβούλου Κιλκίς Αναστασίας Σωτηριάδου διαφαίνεται ότι βαδίζει και το μικρότερο παιδί του αείμνηστου Τάσου […]

Πρώτο σε όλη την χώρα

Ως γνωστόν το διοικητήριο της περιφερειακής μας αρχής διαθέτει, με στόχο την ενεργειακή του επάρκεια, σύστημα γεωθερμίας κλειστού τύπου. Αυτό, […]