Λαμπρή η τρίτη γιορτή προβολής σύκου «Black mission» στο Πολύπετρο

Πολιτισμός /

Την «Γιορτή του Σύκου» συνδιοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά στο Πολύπετρο ο τοπικός αθλητικός σύλλογος «Μακεδονικός».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«Για τρίτη χρονιά ο αθλητικός σύλλογος «Μακεδονικός» διοργάνωσε την «Γιορτή Σύκου» στο Πολύπετρο.

Η γιορτή έκανε για άλλη μια χρονιά το Πολύπετρο, σημείο συνάντησης και διασκέδασης για εκατοντάδες φίλους και επισκέπτες.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31.8.19, στο πάρκο του λαογραφικού Μουσείου, και όπως αναμενόταν ανάδειξε ένα από τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα της Παιονίας τον “Πολυπετρινό θησαυρό” το σύκο.

Ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Κυφωνίδης καλωσορίζοντας τους επισκέπτες αναφέρθηκε στον κύριο στόχος της γιορτής που είναι η αναγνώριση του σύκου «black mission» ως εξαιρετικού προϊόντος, η γνωστοποίησή του, η στήριξη της καλλιέργειάς του, καθώς τη δικαίωση των ανθρώπων, που μοχθούν για την παραγωγή του και πλέον εξάγονται σε Ντουμπάι, Καναδά, Σιγκαπούρη και Χογκ Κογκ.

Η γιορτή διανθίστηκε με μακεδονιτικούς χορούς από χορευτικό συγκρότημα του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου και στη συνέχεια με παραδοσιακό – λαϊκό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική.

Επίσης προσφέρθηκαν σε αφθονία φρέσκα σύκα και σύκο γλυκό που ετοίμασαν οι κυρίες του αθλητικού συλλόγου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το Κιλκίς στο απυρόβλητο;

Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη μητρόπολη του Κιλκίς 5 Αυγούστου 2020. Σχεδόν όλες οι Αρχές του τόπου παρατεταγμένοι ο […]

Με ψυχραιμία και σύνεση

Αν αναλογισθεί κανείς τις από υπερβολικές μέχρι ακόμη και υστερικές αντιδράσεις μερίδας της κοινής γνώμης του Κιλκίς απέναντι στους συνανθρώπους […]