Η τοπική κοινότητα Μεγ.Βρύσης τίμησε την οικογένεια Προκοπίδη

Κοινωνία /

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9.2.20, στο πολιτιστικό κέντρο του οικισμού, η ετήσια γενική συνέλευση των κατοίκων της Μεγάλης Βρύσης, την οποία συγκάλεσε, όπως κάθε χρόνο, το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας, συνδυάζοντας την με την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Στο κατάμεστο από κόσμο πολιτιστικό Κέντρο του χωριού παρουσία του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, η εκδήλωση ξεκίνησε με ευλογία από τον π.Χαράλαμπο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Χονδροματίδης μετέφερε στους παρευρεθέντες τις ευχές του συμβουλίου για καλή και δημιουργική χρονιά.

Ιδιαιτέρως ευχήθηκε στους συνεργάτες του να έχουν δύναμη, προκοπή και κυρίως όρεξη για δουλειά και προσφορά «ώστε να καταφέρουν όλοι μαζί να βελτιώσουν την εικόνα του χωριού, σε θέματα υγείας, παιδείας, ασφάλειας αλλά και ποιότητας ζωής».

Ευγενική προσφορά
Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην ευγενική προσφορά της οικογένειας Προκοπίδη, η οποία διέθεσε ένα πολύ σημαντικό ποσό για την εκ βάθρων επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του ιατρείου του χωριού.

Είπε χαρακτηριστικώς ότι με την οικονομική στήριξη της οικογένειας Προκοπίδη μπόρεσε το Συμβούλιο να προχωρήσει στις απαραίτητες κτιριακές παρεμβάσεις, αλλά και στην αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πρότυπο ιατρείο στη Μεγάλη Βρύση, για το οποίο καμαρώνουν όλοι και τις υπηρεσίες του οποίου απολαμβάνουν οι συγχωριανοί.

Επίσης ενημέρωσε το ακροατήριο ότι με την οικονομική στήριξη της οικογένειας Προκοπίδη το συμβούλιο προχώρησε και σε μερική επισκευή-συντήρηση της στέγης του πολιτιστικού κέντρου του χωριού.

Ο κ. Χονδροματίδης ευχαρίστησε εξ ονόματος του συμβουλίου της κοινότητας αλλά και όλων των συγχωριανών την οικογένεια Προκοπίδη και κάλεσε την εκπρόσωπο της, κ. Σοφία Προκοπίδου, να παραλάβει τιμητικό έπαθλο, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και απόδοσης τιμής και ευγνωμοσύνης στην οικογένεια για την προσφορά της.

Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Κυριακίδης.

Τέλος ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους χορηγούς για την προσφορά τους, τις ιδιοκτήτριες του «Μίνι Μάρκετ Γιώτα» και του ανθοπωλείου «Μπουκέτο», αλλά και τις συζύγους του ιδίου και των συνεργατών του για τα πλούσια εδέσματα που πρόσφεραν για την εκδήλωση.

Οι προτεραιότητες
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το έθιμο, μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια στους παρευρεθέντες και ο πρόεδρος της κοινότητας έκανε έναν σύντομο απολογισμό της τετράμηνης θητείας του συμβουλίου. Αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν την Μεγάλη Βρύση και επισήμανε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του έδωσαν προτεραιότητα στα θέματα της εκπαίδευσης, της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων, στο μικρό διάστημα που διαχειρίζονται τις τύχες της Κοινότητας.

Κάλεσε τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά στα διαδραματιζόμενα στο χωριό, τους ζήτησε να φροντίσουν για τον ευπρεπισμό των οικοπέδων τους, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουν να βελτιώσουν την εικόνα του οικισμού αλλά και να συνδράμουν στην προσπάθεια που γίνεται για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής τους.

Ο κ. Χονδροματίδης ενημέρωσε τους συγχωριανούς για την ανυπαρξία οικονομικής επιχορήγησης από το κράτος, τους είπε ότι τα μοναδικά χρήματα που διαχειρίζονται αυτός και οι συνεργάτες του προέρχονται από την δική του αποζημίωση (227,40 Ευρώ το μήνα) και ότι με αυτά προσπαθούν να καλύψουν τα απολύτως απαραίτητα της κοινότητας.

Τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξουν και άλλοι ευεργέτες, επικαλούμενος ως παράδειγμα την οικογένεια Προκοπίδη, ώστε να γίνει κατορθωτό το όραμα του ιδίου και των συμβούλων του για τη δημιουργία ενός πρότυπου οικισμού με άριστες υποδομές, με ασφάλεια για τους κατοίκους, με πληρότητα στους τομείς υγείας και παιδείας και γενικότερα ενός χωριού που θα παρέχει σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία στα μέλη του.

Αναφέρθηκε διεξοδικώς στις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβεί το συμβούλιο κοινότητας (καθαρισμός κοιμητηρίου, κλάδεμα δέντρων στο κεντρικό πάρκο και στους κοινόχρηστους χώρους, καθαρισμός των δρόμων, μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου σε άλλο χώρο προκειμένου να ελευθερωθεί το κοινοτικό κατάστημα, κ.ά.), αλλά και σε άλλα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και επιζητούν λύση, όπως η αντικατάσταση φωτιστικών εξωτερικού χώρου στον κεντρικό δρόμο, η τοποθέτηση πινακίδων στις εισόδους και εξόδους του χωριού, η ασφαλτόστρωση των εναπομεινάντων δρόμων του οικισμού, η τοποθέτηση εγκάρσιων μειωτήρων ταχύτητας (σαμαράκια) στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ο καθαρισμός και η διαγράμμιση της επαρχιακής οδού που συνδέει την κοινότητα Μεγάλης Βρύσης με τις κοινότητες Καστανεών, Σταυροχωρίου αλλά και τη βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, στο Σταυροχώρι κ.ά.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση, τέθηκαν προβληματισμοί και διατυπώθηκαν προτάσεις από τους κατοίκους, απαντήθηκαν ερωτήματα των συμμετασχόντων στην συνέλευση και ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη συνέλευση των κατοίκων της κοινότητας Μεγάλης Βρύσης».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Είναι εντάξει να φοβάσαι

Έγραφα μέσα στο Σαββατοκύριακο ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο για σήμερα. Ένα κείμενο που αφορούσε εκείνους τους συμπολίτες μας που τους […]