Τον καθοδηγούσε… μάγος;

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

«Δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζουμε από πολύ νωρίς ημερομηνίες για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου» υποστήριξαν δημοτική αρχή και προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.

«Επί προεδρείας Γιάννη Τσογγίδη πως ηταν δυνατόν;», διόρθωσε μεγαλωφώνως η σύμβουλος του «Συμμετέχω» Ελένη (Λένα) Αναστασιάδου!

Τα τελευταία χρόνια τα θέματα ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς κυμαίνονται μεταξύ δέκα και δέκα πέντε, ενώ όλα “περνούν” από τις αρμόδια οικονομική επιτροπή, πριν συμπεριληφθούν σ’ αυτήν, απλουστεύοντας σε υπερθετικό βαθμό την διαδικασία των συνεδριάσεων και το αντικείμενο ενασχόλησης του δημοτικού συμβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά, τόσο το προεδρείο του όσο και η δημοτική αρχή αδυνατούν να προγραμματίσουν εγκαίρως και με ακρίβεια το περιεχόμενο των συνεδριάσεων και τον χρόνο διεξαγωγής τους!

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις πριν λίγα χρόνια, επί προεδρείας Γιάννη Τσογγίδη, η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων περιελάμβανε κατά μέσο όρο 35 με 40 θέματα, χώρια τα επείγοντα, που “περνούσαν” όλα από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς τότε είτε δεν υπήρχαν είτε δεν είχαν αυτό το αντικείμενο οι επιτροπές.

Κι όμως, και οι διαδικασίες στο συμβούλιο διεκπεραιώνονταν χωρίς προβλήματα, ιδίως με την διάρκεια, και οι συνεδριάσεις προγραμματίζονταν ακόμη και… σε “βάθος” χρόνου!

Τι στην ευχή, λοιπόν, συμβαίνει σήμερα;

Ή, μήπως, τότε τον Τσογγίδη καθοδηγούσε κάποιος… μάγος;

Περισσότερα

Έκαναν …τα σαράντα

Τα σαράντα της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πρόλαβαν και έκαναν, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο πρώτος σε ψήφους […]

Φωτοσχόλιο

Γεωργαντάς, Αμυράς και Κυριακίδης στο μουσείο Δοϊράνης

Δείτε ακόμα