Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίου

Κοινωνία /

Από την ιερά μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου ανακοινώθηκε το τριήμερο πρόγραμμα ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου προεστού της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της εν Κιλκισίω Εκκλησίας κ.κ. Βαρθολομαίου, θα τελεσθεί ημέρα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 3:30 απογευματινή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Καθηκόντως αναφέρει επειδή το υψηλό επίπεδο της εξάρσεως της πανδημίας έχει κορυφωθεί, ώστε στην Ελλάδα αναλογικά να είμαστε πρωταθλητές, για τον λόγο αυτό προς αποφυγή συνωστισμού παρακαλούμε:

α) να ανακοινώσουμε ότι οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή της ενθρόνισης από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε σε απευθείας μετάδοση.

β) το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων δύο Αρχιερέων. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, θα δεχθεί ο Σεβασμιώτατος τις ευχές των κληρικών και λαϊκών.

γ) στις 12 η ώρα θα τελέσει τρισάγιο στους προκατόχους του Μητροπολίτες στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου, Κιλκίς.

δ) ο εσπερινός των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων θα αρχίσει την 6ην απογευματινή στον Ιερό Ναό της πόλεως.

ε) η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα αρχίσει στις 07:15 πμ.

Οι ως άνω ακολουθίες θα αναμεταδοθούν απευθείας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε».

Περισσότερα

Με καθολικό ΑΞΙΟΣ η ενθρόνιση του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Κιλκίς κκ.Βαρθολομαίου

Σε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ανάτασης, παρά τις επιπτώσεις της δύσκολης υγειονομικής συγκυρίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26.11.21, στον Ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως […]

Μήνυμα της προέδρου επιτροπής ισότητας δήμου Κιλκίς Μ.Μασμανίδου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Πόσες εκκλήσεις χρειάζονται για να σταματήσει η βία; Πόσες απολογητικές συγνώμες θα μετρήσουμε ακόμη για να ομολογηθεί η κακοποιητική συμπεριφορά […]

Δείτε ακόμα