Αρθρογραφία

Το μέλλον είναι ψηφιακό

ψηφιακό-μέλλον-μαχητής-κιλκίς

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Θα μπορούσε αυτός ο τίτλος να είναι σε κάποιο άρθρο του 2001. Ζούμε όμως στην Ελλάδα και μάλιστα στην εποχή της πανδημίας. Οπότε όσο απίστευτο κι αν φαίνεται στον υποφαινόμενο να γράφει πως «το μέλλον είναι ψηφιακό», μπορεί να σταθεί και σε ένα άρθρο του 2020.

Αν ήθελα να είμαι επίκαιρος τα γραφόμενα μου θα μιλούσαν για την τεχνητή νοημοσύνη, που μπήκε στη ζωή μας κυρίως μέσω των κινητών μας τηλεφώνων και των λειτουργιών που εξυπηρετούν την καλύτερη λήψη φωτογραφιών αλλά η τεχνολογία αυτή προβλέπεται να αποτελέσει μήλο της έριδος τα επόμενα χρόνια.

Στη χώρα μας όμως ας μιλήσουμε για τους υπολογιστές, το διαδίκτυο και τη δουλειά μας. Καλώς ορίσατε στο 2010, δηλαδή. Ήρθε και η δική μας η ώρα, σαν χώρα, να μπούμε, τρέχοντας επιτρέψτε μου να πω, στη ψηφιακή εποχή. Και όπως σε κάθε μετάβαση ή αλλαγή της ζωής μας, αυτοί που κερδίζουν χρόνο, χρήμα και γενικά έδαφος είναι εκείνοι που προσαρμόζονται ευκολότερα στην αλλαγή. Οι δε καινοτόμοι είναι ακόμη περισσότερο πρωτοπόροι.

Όσον κι αν δεν θέλουμε τις αλλαγές και αγαπάμε να ζούμε στη ζώνη ασφαλείας μας αλλά και στην ασφάλεια της καθημερινής μας ρουτίνας, έχοντας τις ίδιες συνήθειες, στη συγκεκριμένη μετάβαση, καλώς, θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να ακολουθήσουμε. Θα πρέπει λοιπόν να γίνουμε ψηφιακοί.

Γιατί να το κάνουμε αυτό; Για έναν απλό λόγο. Η τεχνολογία και οι ευκολίες που προσφέρει βελτιώνουν τη ζωή μας. Αν είστε από εκείνους που πλένουν τα ρούχα σε σκάφη και όχι σε πλυντήριο ρούχων, ψήνετε καφέ στη χόβολη και όχι σε εστία και η τουαλέτα του σπιτιού σας βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο έξω από το σπίτι μη συνεχίζετε να διαβάζετε δεν έχει νόημα.

Αν όμως είστε εκείνοι που ζείτε συμβαδίζοντας με την τεχνολογική επανάσταση τότε μείνετε εδώ. Θέλω να σας δώσω κίνητρα ώστε να εξελιχθείτε ακόμη περισσότερο. Να μην ξοδεύεται λεφτά σε βενζίνες και λεπτά σε ουρές αλλά να κάνετε τις συναλλαγές σας με τις δημόσιες υπηρεσίες ή τις τράπεζες ηλεκτρονικά. Να μην ανησυχείτε αν θα έχει νερό να κάνετε μπάνιο ή αν ξεχάσατε κάποια βρύση ανοιχτή αλλά να ελέγχεται τα πάντα με τη χρήση του «διαδικτύου των πραγμάτων».

Δεν είναι κινέζικα ούτε επιστημονικά αυτά που σας γράφω. Είναι καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους και πλέον εύκολα να τα μάθει κανείς γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν και έχουν γνώσεις πάνω σε αυτά και πολλά άλλα πράγματα, πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Μην φοβάστε το καινούργιο, μάθετε το και αφήστε το να μπει στη ζωή σας κάνοντας την λιγάκι πιο εύκολη.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ παρακάτω.
Buy Me A Coffee

Περισσότερα
Δείτε ακόμα