Το τμήμα δημοσιογραφίας του ΑΠΘ επισκέφθηκαν μαθητές του 2ου ΠΓΛ Κιλκίς

Εκπαίδευση /

Οι μαθητές/τριες δύο τμημάτων της Β’ Λυκείου του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, επισκέφθηκαν το χώρο του τμήματος δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ – τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων – και ενημερώθηκαν για το αντικείμενο σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των αποφοίτων.

Σημαντικό είναι πως δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να εμπλακούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την επίκουρη καθηγήτρια Ιωάννα Κωσταρέλλα, θίγοντας θέματα όπως η δεοντολογία που διέπει τη δημοσιογραφία, τα “fake news” που ανθούν σε περιόδους κρίσης τόσο για τη γενιά των “digital natives” όσο και για τον ενήλικο πληθυσμό απέναντι σε κάθε μορφή πληροφόρησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν κάποιοι νέοι όροι όπως “infodemic”, “generation gen ή Generation G”, δίνοντας τροφή για σκέψη.

Η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο του τμήματος, καθηγητή Γεώργιο Καλλίρη για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική επικοινωνία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος, η οποία – ως εξαιρετική οικοδέσποινα- βοήθησε να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας για βιωματική μάθηση από τους καθ’ ύλην αρμόδιους στον τομέα της δημoσιογραφίας!!

Ευχαριστούμε για την αγαστή συνεργασία.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα