Της τελευταίας στιγμής

Αρθρογραφία /
τελευταία-στιγμή-άγχος-μαχητής-κιλκις

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Πόσοι είμαστε από εδώ άνθρωποι της τελευταίας στιγμής να βλέπω χέρια;! Είμαστε αρκετοί ε; Και ζηλεύουμε αυτούς που έχουν ένα πρόγραμμα, δουλεύουν με αυτό και δεν ζουν μια ζωή γεμάτη τελευταίες στιγμές και άγχος. Που τα καταφέρνουν με μεθοδικότητα και βήμα βήμα. Που είναι προνοητικοί και τα βάζουν όλα σε μια τάξη πριν έρθει εκείνη η τελευταία στιγμή και επικρατήσει το χάος.

Θα μου πείτε, επιλογές είναι αυτές. Εμείς μπορεί να θέλουμε να είμαστε χαλαρά, να ανεβάζουμε φουλ ρυθμούς όταν πλησιάζει η ώρα να γίνει κάτι και τα καταφέρνουμε μια χαρά μέσα στο χάος της τελευταίας στιγμής. Σεβαστό και μπράβο και χαρά στα κουράγια σας. Πως μπορείτε να διαχειρίζεστε τόσες τελευταίες στιγμές και να τα φέρνετε και εις πέρας είναι άξιο θαυμασμού.

Είμαι κι εγώ άνθρωπος της τελευταίας στιγμής αλλά όχι από επιλογή. Προσπαθώ δηλαδή να το αλλάξω. Θα ήθελα πολύ να έχω τη δυνατότητα να βάζω εύκολα πρόγραμμα, να συμβαδίζω  με αυτό και όλα να γίνονται πιο εύκολα μετά στη πράξη. Αλλά το  «έλα μωρέ έχουμε χρόνο» είναι εύκολο, ξεκούραστο και πολλές φορές τρώει οποιαδήποτε άλλη πράξη.

Προσπαθώ όμως, ναι πιέζοντας τον εαυτό μου αλλά όχι σε βαθμό που να του κάνω κακό, να γίνω άνθρωπος του προγράμματος. Που θα ξέρει τι πρέπει να κάνει και πότε να είναι έτοιμο. Που θα δουλεύει για αυτό σε όλο το χρόνο που έχει και δε θα κάνει τσαπατσουλιές της τελευταίες στιγμής. Κι έτσι θα είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα γιατί το δούλεψε, το σκέφτηκε, είχε χρόνο για διορθώσεις κι αλλαγές πάνω σε αυτό.

Αν κι εσείς θέλετε να αλλάξετε προσπαθήστε το.  Πάρτε ένα  ημερολόγιο και γράφετε  τις  υποχρεώσεις σας, βρείτε ένα μισάωρο τη μέρα και δουλέψτε πάνω σε κάτι  που έχετε να κάνετε. Δε χρειάζεται να το τελειώσετε ή να είναι τέλειο, αρκεί να βάλετε ένα λιθαράκι. Και πετρούλα πετρούλα όταν έρθει εκείνη η τελευταία στιγμή θα δείτε ότι αυτό που πρέπει έχει χτιστεί. Τώρα απλά μένουν τα μερεμέτια και οι διορθώσεις να γίνουν. Κι έτσι πιο ήρεμοι, με μεγαλύτερη καθαρότητα και γαλήνη θα μπορείτε να κάνετε ακόμη καλύτερη δουλειά.

Δοκιμάστε να γίνεται από άνθρωποι της τελευταίας στιγμής, άνθρωποι του «από τη πρώτη στιγμή». Θα αισθανθείτε καλύτερα, θα κάνετε περισσότερα πράγματα και φυσικά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώνει πάντα. Και το σπουδαιότερο; Χωρίς το άγχος και την πίεση της τελευταίας στιγμής.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου πατήστε εδώ

Περισσότερα
Συνδετήρες

Γιατί είσαι κομπλεξικός;

Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος, ο οποίος δεν είχε κανένα συμφέρον να το κάνει, σου είπε πόσο […]

Δείτε ακόμα

Στο δημοτικό συμβούλιο

«Ορθώς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, και όχι στα προεδρεία των φορέων του δήμου, των οποίων ήταν μέλη, […]

«Επί … θητείας ΜΑΣ»!

Με τον «δικό» του τρόπο σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης την αναφορά του συνονόματου νυν Κυριακίδη, κατά την […]