Τι δήλωσαν οι «μονομάχοι» των εκλογών στο δήμο Κιλκίς Δ.Κυριακίδης και Π.Τονικίδης

Πολιτική /

Ο Δημήτρης Κυριακίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς Μπροστά», είναι από το βράδυ της Κυριακής 2.6.19 ο νέος δήμαρχος Κιλκίς.

Στις επαναληπτικές εκλογές της εν λόγω ημερομηνίας ο κ. Κυριακίδης συγκέντρωσε ποσοστό 53,1% (13.916 ψήφους) έναντι 46,9% (12.297 ψήφους) του επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος ΑΞΙΩΝ».

Στις εκλογές αυτές «πρωταγωνίστησε» και …η αποχή, καθώς έφτασε σχεδόν το 60%!

Ωστόσο, από την διασπορά ψήφων εκείνων, που την πρώτη Κυριακή (26.5.19) ψήφισαν τους υπόλοιπους συνδυασμούς δεν επήλθε καμμία δραματική μεταβολή καθώς υπήρξε «ροή» και προς τους δύο συνδυασμούς της τελικής αναμέτρησης.

Μάλιστα μπορεί να πει κανείς, βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, ότι ο κ. Κυριακίδης ενίσχυσε το προβάδισμά του.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο «μονομάχοι» του δευτέρου γύρου δίνουν συνέχεια στην παρουσία τους στο νέο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς από τους ίδιους θεσμικούς χώρους, καθώς ο δικηγόρος Δημήτρης Κυριακίδης ανήκει στην πλειοψηφία του απερχομένου δημοτικού συμβουλίου, έχοντας διατελέσει και επί διετία πρόεδρός του, ενώ ο επιχειρηματίας Παύλος Τονικίδης, πρώην πρόεδρος του επιμελητηρίου, είναι και σ’ αυτό επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Αμέσως μόλις η «πλάστιγγα» των αποτελεσμάτων «έγειρε» προς την πλευρά του κ. Κυριακίδη, ακολούθησε επινίκεια γιορτή στον χώρο μπροστά από το εκλογικό κέντρο του, με τους υποστηρικτές του να τον περιβάλλουν με ενθουσιασμό και ιδιαιτέρως θερμές εκδηλώσεις.

Ο κ. Κυριακίδης ανταποκρίθηκε και απηύθυνε προς αυτούς τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Δήμαρχος όλων των πολιτών»
«Το Κιλκίς είναι μπροστά! Με την αγάπη σας, με την εμπιστοσύνη σας, με την θερμή υποστήριξήσας!
Τα λόγια είναι πολύ φτωχά, γιά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου! Αποφασίσατε δίκαια, με κριτήρια αξιοσύνης και καθαρότητας. Με την θετική ψήφος σας κάνατε την αρχή, γιά να οδηγήσουμε το Κιλκίς μπροστά! Με άξιους, με ικανούς, με έντιμους ανθρώπους, που θέλουν να εργαστούν γιά να βάλουμε όλοι μαζί θεμέλια ανάπτυξης γιά το Κιλκίς, γιά τα χωριά μας!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους σας, σε όλους τους πολίτες του δήμου Κιλκίς, σε όλα τα στελέχη της δημοτικής μας παράταξης, σε όλους τους υποστηρικτές μας, στους συνεργάτες μας.

Η μεγάλη οικογένεια του «Κιλκίς Μπροστά» έχει ψυχή, εχει την φλόγα της δημιουργίας. Με κάνατε περήφανο απόψε! Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών και δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες σας.

Απο την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κεφάλαιο γιά τον δήμο Κιλκίς! Πάμε μπροστά με αυτοπεποίθηση γιά τον δήμο που μας αξίζει! Σας ευχαριστώ και πάλι γιά την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας».

Π.Τονικίδης: “Είμαστε πάντα δίπλα στους δημότες μας”
Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους δημότες που με την ψήφο τους στήριξαν τόσο εμένα, όσο και την προσπάθεια του «ΔΗΜΟΥ ΑΞΙΩΝ».

Συγχαίρω το νέο Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη για την εκλογή του, όπως επίσης και όλα τα στελέχη της παράταξης της οποίας ηγούμαι για τον έντιμο αγώνα που διεξήγαγαν σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Δυστυχώς το μεγάλο ποσοστό αποχής, αλλά και η έντονη κομματική κατεύθυνση που δόθηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες στέρησαν από την παράταξή μας τη νίκη.

Εμείς, ως αντιπολίτευση με καθημερινό έλεγχο στη διοίκηση, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες του Κιλκίς με όποιον τρόπο μπορούμε, να διεκδικούμε όσα δικαιούνται, καθώς και το νέο, το ανατρεπτικό σε ιδέες και πρακτικές και να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά και τις αξίες του τόπου μας.

Σε όλους τους εκλεγέντες συναδέλφους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που μας περιμένει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς.

Περισσότερα

Το πραγματικό ξεπούλημα

Ένας από τους βασικούς λόγους, που στις τελευταίες εκλογές τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα ήταν πεσμένα, ήταν η […]

Δείτε ακόμα

Κοινής αποδοχής

Δεν ήταν παρών στις δημαιρεσίες της Κυριακής 8.9.19, στο δήμο Κιλκίς, λόγω ανωτέρας βίας. Αυτό, όμως δεν «εμπόδισε» τον δημοτικό […]