Θρήνος για τον αδικοχαμένο καθηγητή Φ.Α. Μπάμπη Σεϊτανιώτη

ΣΕΙΤΑΝΙΩΤΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Σε «βαρύ» πένθος βύθισε την κοινωνία του Κιλκίς ο άδικος πρόωρως χαμός του καθηγητή φυσικής αγωγής  και προπονητή ποδοσφαίρου Χαραλάμπους Σεϊτανιώτη.

Ο Μπάμπης, όπως τον προσφωνούσε…όλος ο νομός, έχασε την ζωή του νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 10.5.17, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, συγκρούσθηκε μετωπικώς με άλλο διερχόμενο στο πρώτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μ. Στέρνας – Ποντοηρακλείας. Ήταν μόλις 56 ετών.

Σοβαρά τραυματίσθηκαν η 52χρονη συνεπιβαίνουσα σύζυγός του Εύα και ο 42χρονος οδηγός του άλλου οχήματος.

Ο Μπάμπης Σεϊτανιώτης είχε υπηρετήσει τόσο τον αθλητισμό, ως προπονητής ποδοσφαίρου και παλαιότερα ως ποδοσφαιριστής , ως σύμβουλος φυσικής αγωγής διαφόρων συλλόγων  και φορέων, ως διοργανωτικό και προπονητικό στέλεχος του σχολικού αθλητισμού, όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον «καποδιστριακό» πρώην δήμο Γαλλικού.

Ήταν συνεπής στις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές και πεποιθήσεις του αλλά και «ανοικτός» στην άλλη άποψη και τις συνεργασίες, ενώ σε προσωπικό επίπεδο πάντοτε προέτασσε την ανθρώπινη σχέση και τον παράγοντα άνθρωπο. Εξ ου και η διαλλακτικότητα και μετριοπάθειά του, που τον καθιστούσαν πρόσωπο κοινής αποδοχής και κατ” εξοχήν κοινωνικό.

Παρήγαγε αξιόλογο έργο με όλες τις αθλητικές και εκπαιδευτικές ιδιότητές του, έχοντας υπηρετήσει σε σχολικές μονάδες και στην φυσική αγωγή παλαιότερα της νομαρχίας και σήμερα της περιφερειακής ενότητας και έχοντας εργασθεί σε αρκετούς αθλητικούς φορείς.

Επίσης, διακρίθηκε και στον συνδυασμό  άθλησης-επιχειρηματικότητας ως συνιδιοκτήτης ενός απο τα πολύ γνωστά γυμναστήρια πόλης και νομού Κιλκίς.

Το θλιβερό άγγελμα του κατά τον προαναφερθέντα τρόπο προώρου θανάτου του «πάγωσε» τις καρδιές των ουκ ολίγων φίλων, γνωστών και «δικών» του ανθρώπων. Δεν «πάγωσε», όμως, ούτε πρόκειται να «παγώσει» ποτέ την μνήμη τους, στην οποία ο αείμνηστος Μπάμπης Σεϊτανιώτης θα κατέχει ξεχωριστή θέση αιωνίως.