«Θορυβώδης» αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Κιλκίς «δι΄ασήμαντον αφορμήν»

Πολιτική /

Την «έκρηξη» του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλου Τονικίδη και του δημοτικού συμβούλου του ιδίου συνδυασμού Λαζάρου Παζαρτζικλής προκάλεσε η επιμονή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κυριακίδη στην κατά γράμμα τήρηση της διαδικασίας, όσον αφορά σε παρέμβαση διοικητικής υπαλλήλου του δήμου για θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως σχετιζόμενο με τις μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων, το οποίο είχε απασχολήσει και την προηγούμενη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα διημείφθησαν κατά την εν λόγω συνεδρίαση και εν συνεχεία διατυπώθηκαν και μέσω των μέσων ενημέρωσης τόσο από τον κ.Παζαρτζικλή όσο και από στέλεχος της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ), η κ.Κουτσοκώστα ζήτησε και έλαβε από το προεδρείο τον λόγο για να τοποθετηθεί επί του θέματος, ώστε να τεθεί υπ΄όψιν του σώματος και η δική της άποψη.

Μόλις αυτή ολοκλήρωσε, ο κ.Παζαρτζικλής ζήτησε με την σειρά του να διατυπώσει τον αντίλογο, κάτι που ο κ.Κυριακίδης αρνήθηκε, λέγοντας ότι, βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, ο κ.Παζαρτζικλής θεωρείται, ότι έχει τοποθετηθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και δεν μπορεί να γίνει αυτό για δεύτερη φορά, «αφού δεν προβλέπεται δευτερολογία».

Το στέλεχος της μείζονος μειοψηφίας, με την υποστήριξη και του επικεφαλής, του ζήτησαν να επιτρέψει μια δίλεπτη απάντηση του πρώτου επί προσωπικού,όμως ο πρόεδρος επέμεινε στην άρνησή του, με επακόλουθο την αντίδραση των δύο σε πολύ υψηλούς τόνους, που προς στιγμήν «ανέβασαν» το θερμόμετρο της συνεδρίασης, σε συνδυασμό και με τις μεγαλόφωνες παρεμβάσεις των περισσότερων συμβούλων.

Όταν η ατμόσφαιρα «καταλάγιασε», ο κ.Τονικίδης συνέχισε να επικρίνει τον κ.Κυριακίδη για την μη παραχώρηση λίγου χρόνου στον κ.Παζαρτζικλή για μια σύντομη απάντηση στην κ.Κουτσοκώστα.

Συγχρόνως, όμως,… συνεχάρη την τελευταία για τον τρόπο, με τον οποίο αναφέρθηκε στο θέμα των μετακινήσεων των διοικητικών υπαλλήλων, κάνοντας λόγο για «ευχάριστη έκπληξη».

Δηλαδή, το θέμα, το οποίο είχε αποτελέσει αντικείμενο αρνητικής κριτικής του κ.Παζαρτζικλή!

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανακοίνωσε την απόφαση του συνδυασμού να αποχωρήσει, μόλις ξεκινήσει η συζήτηση επί των θεμάτων ημερησίας διατάξεως, δηλώνοντας, όμως, ότι αυτός… θα αφήσει εκπρόσωπό του.

Έτσι, μόλις ολοκληρώθηκε το προ ημερησίας, αποχώρησαν από την αίθουσα αμέσως οι Παύλος Τονικίδης και Λάζαρος Παζαρτζικλής και λίγα λεπτά αργότερα και ο Νίκος Στανημερόπουλος, εκτός του Θέμη Ανθρακίδη που του ζητήθηκε να παραμείνει από τον επικεφαλή του συνδυασμού, ενώ ο Κώστας Ζώτος παρέμεινε μόνο στο πρώτο θέμα που είχε σχέση με την ΚΔΕΚ για να καταγγείλει κάποια γεγονότα και κατόπιν αποχώρησε όπως έκανε ολόκληρη η παράταξη του κ. Τονικίδη.

Η αποχώρηση πάντως δεν άφησε αίσθηση, που να υποδηλώνει συνθήκες πραγματικής σύγκρουσης, έτσι που, όταν «καταλάγιασε ο θόρυβος» να πλανάται η αίσθηση του… «πολύς θόρυβος για το τίποτε»!

Ή αλλιώς, «θορυβώδης» αποχώρηση «δι΄ασήμαντον αφορμήν».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πάντως πολλά από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου δήλωναν οτι ήταν μεγάλο λάθος να παραβρεθεί στο συμβούλιο υπάλληλος του δήμου, καθώς είναι υποχρέωση της δημοτικής αρχής να απαντάει πολιτικά σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και όχι να φέρνει υπαλλήλους του δήμου να απαντούν στην θέση της εκάστοτε διοίκησης, μοναχά για λόγους εντυπώσεων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ατυχής επιλογή

Κάθε έκθεση εικαστικού ή ιστορικού ή λαογραφικού ή γενικώς πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι έκθεση προϊόντων του πρωτογενούς ή του δευτερογενούς […]