Θύμα επιτήδειων για ακόμη μία φορά μετασχηματιστής της ΔΕΔΗΕ στην περιοχή του Ευρώπου

Γενικά /

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Θύμα λεηλασίας «έπεσε» ξημερώματα Τρίτης προς Τετάρτη για ακόμη μία φορά μετασχηματιστής ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχή του Ευρώπου πλησίον του αρχαιολογικού χώρου.

Δυστυχώς για τους παραγωγούς της περιοχής και κυρίως για τον Βασίλη Σύγκο που ουσιαστικά θα επηρεασθεί αρνητικά στο θέμα της άρδευσης βαμβακιού για τα επόμενα τρία τέσσερα εικοσιτετράωρα, όσο χρόνο η ΔΕΔΗΕ χρειάζεται για την εγκατάσταση νέου, η μάστιγα της «αποψίλωσης» μετασχηματισμών από οργανωμένες συμμορίες για την εμπορευματοποίηση πολύτιμου και ακριβού χαλκού διαφαίνεται ότι συνεχίζεται.

Παρά την πρόσφατη επιτυχία των ελληνικών τοπικών αστυνομικών με την εξάρθρωση της τελευταίας που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

Στο σημείο της κλοπής για την σχετική έρευνα βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα κλιμάκιο των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ και ο κ. Σύγκου προσήλθε στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Γουμένισσας για να καταθέσει για το συμβάν.

Όπως δήλωσε στον «Μαχητή» ο ίδιος η ληστεία έλαβε χώρα στις 3 με 4 τα ξημερώματα εκμεταλλευόμενη την απουσία των παραγωγών τις εν λόγω ώρες.

Το «κτύπημα» όμως ήταν «καταδρομικό», όπως μας ανέφερε κ. Σύγκος και αυτό που προβληματίζει την αστυνομία και τον ίδιο είναι εάν θα συνεχισθούν τέτοιου τύπου επιδρομές, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατον, είτε γιατί εν τω μεταξύ οι δράστες συλλαμβάνονται, είτε διότι αποφεύγουν να επιχειρούν ξανα μέσα σε σύντομα χρονικά περιθώρια, λόγω των αυξημένων μέτρων αστυνόμευσης αλλά και εγρήγορσης από πλευράς αγροτών με συνεχή παρουσία στους αγρούς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Μουσείο της Μάχης του Κιλκίς