Θεολόγος Ζώτος, ένας «αφανής εργάτης» του Γ.Σ. Μανδρών

ΖΩΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Ως σημαίνον τοπικό στέλεχος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εδώ τμήματός του, και φυσιογνωμία αναδεικνύουσα ακόμη και μέσω αφισών την αξία και σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, τον Θεολόγο Ζώτο τον γνωρίζουν σε επίπεδο νομού… και οι πέτρες, ενώ είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε περιφερειακό αλλά και πανελλήνιο.
ΖΩΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
Εκείνο, όμως, που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι ο εκ Καμπάνη καταγόμενος φυσικοθεραπευτής συγκαταλέγεται στους συντελεστές του αθλητικού «θαύματος», το οποίο εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα συντελείταιν στον πρώην δήμο Γαλλικού, χάρη στην δραστηριότητα του ΓΣ Μανδρών στον κλασικό αθλητισμό.

Ως γνωστόν, ο εν λόγω σύλλογος, με «αιχμή του δόρατος» τα αγωνίσματα των ρίψεων έχει κατορθώσει τα τελευταία χρόνια το για πολλούς… «ακατόρθωτο», να καταλαμβάνει δηλαδή στην ετήσια κατάταξη αξιολόγης των συλλόγων θέση μεταξύ εικοστής και τριακοστής, αφήνοντας πίσω του ουκ ολίγες παραδοσιακές δυνάμεις, ακόμη και άλλοτε υπερδυνάμεις του χώρου.

Οι αθλητές και αθλήτριές του διακρίνονται πλέον όχι μόνο σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Και εδώ ακριβώς έγκειται η σπουδαία συμβολή του Θεολόγου Ζώτου στην διατήρηση της ισχύος και της «λάμψης» του «οικοδομήματος» του ΓΣ Μανδρών.

Ως φυσικοθεραπευτής είναι ο άνθρωπος, που παρέχει αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε όλα τα αγωνιστικά στελέχη του συλλόγου, όποτε προβλέπονται αυτές από το προπονητικό πρόγραμμα και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, φροντίζοντας με περίσσειο μεράκι γι΄αυτά είτε να παραμένουν στην καλύτερη φυσική κατάσταση είτε να αποθεραπεύονται ύστερα από τυχόν τραυματισμούς και να επανέρχονται το ταχύτερο δυνατόν σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Και ποτέ… δεν λέει όχι, προσφέροντας, ιδίως τους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμησιν.

Εύλογα και τα δημόσια εύσημα, που του απονέμουν διοίκηση και τεχνική ηγεσία του ΓΣ Μανδρών:

«Το δημόσιο ευχαριστώ είναι το λιγότερο, το οποίο θα μπορούσαμε να απευθύνουμε σ΄αυτόν τον άξιο λειτουργό της υγείας και εξαίρετο άνθρωπο. Του είμαστε ευγνώμονες, που βοηθεί μ΄αυτόν τον τρόπο και με όλη του την ψυχή την προσπάθεια των παιδιών μας στον αθλητικό στίβο, αποδεικνύοντας ακόμη και σε τόσο δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς την προσήλωσή του σε αξίες, που προάγουν την ποιότητα στις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Θεός να τον έχει καλά».