Θ.Βαφειάδης: «Με τις συμπεριφορές τους αποθαρρύνουν κάθε σοβαρό άνθρωπο να αναμιχθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα»

Ειδήσεις Video / Πολιτική /

Το είχε προαναγγείλει, όπως δημοσιοποιήθηκε και από το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», το έκανε επισήμως πράξη, καταθέτοντας την σχετική δήλωση στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 20-7-20.

Έτσι, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Βαφειάδης αποχώρησε από τον συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας «Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ» και είναι πλέον, γιά δεύτερη φορά, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Στον ίδιο «δρόμο» τον ακολούθησε και ο δημοτικός σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού Νίκος Γιαρήμαγας.

Τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης των κκ. Βαφειάδη και Γιαρήμαγα ανέγνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παύλος Θωμαϊδης, ενώ μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Βαφειάδης άφησε «αιχμές» γιά την συμφωνία του δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Καραμπίδη, του συνδυασμού του κ. Τονικίδη, για την προεδρεία της ΔΕΥΑΚ, χωρίς καμμία προγραμματική σύμβαση, κάνοντας λόγο γιά … «πανελλήνια πρωτοτυπία».

Πρόσθεσε δε, ότι «τέτοιες συμπεριφορές αποθαρρύνουν κάθε σοβαρό άνθρωπο, που σέβεται τον εαυτό του και τους συμπολίτες του, να αναμιχθεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα»

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Βαφειάδη έχει ως εξής:

«Με την παρούσα δηλώνω, ότι από την στιγμή αυτή καθίσταμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αποχωρώντας από τον δημοτικό συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας « Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ», με επικεφαλής τον κ. Παύλο Τονικίδη.

Με την απόλυτη πίστη, ότι προτεραιότητα όλων των αιρετών πρέπει να είναι το συμφέρον του τόπου και των συμπολιτών μας, νομίζω ότι, μετά τα όσα έγιναν με την τοποθέτηση προέδρου στη ΔΕΥΑΚ δημοτικού συμβούλου από τον έως τώρα συνδυασμό μας χωρίς προγραμματική σύγκλιση των αντίστοιχων συνδυασμών, αλλά με διμερείς συμφωνίες και προσωπικές στρατηγικές, και από την ώρα που ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Τονικίδης το αποδέχθηκε ως τετελεσμένο, με συνέπεια η μείζων μειοψηφία να κινδυνεύει να αυτοφιμωθεί μέσα στο δημοτκό συμβούλιο, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στην λειτουργία των διακριτών ρόλων πλειοψηφίας – μειοψηφίας και, άρα, στην διαφανή λειτουργία του Οργάνου, θεωρώ ότι δεν έχω θέση στον συνδυασμό αυτό.

Τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών, που μου την εμπιστεύθηκαν, θα συνεχίσω να λειτουργώ με βάση την θεσμική θέση, στην οποία μας έταξαν οι πολίτες του δήμου Κιλκίς στις τελευταίες δημοτικές εκλογές».

Εξ άλλου, ο κ. Γιαρήμαγας αναφέρει στην δική του δήλωση ανεξαρτητοποίησης τα εξής:
«Με την παρούσα δηλώνω, ότι από την στιγμή αυτή καθίσταμαι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αποχωρώντας από το δημοτικό συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας «Κιλκίς – Δήμος ΑΞΙΩΝ», με επικεφαλής τον κ. Παύλο Τονικίδη, λόγω μη τηρήσεως των αρχών λειτουργίας, όπως προεκλογικώς συμφωνήσαμε».

«Όλοι μας θα κριθούμε στο μέλλον»
Λαμβάνοντας τον λόγο μετά τις αναφορές του κ. Βαφειάδη, ο κ.Τονικίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι σέβεται την απόφαση τόσο του κ. Βαφειάδη όσο και του κ. Γιαρήμαγα και ότι ο συνδυασμός συνεχίζει να πορεύεται με τις αρχές και αξίες, επί των οποίων συγκροτήθηκε, ενώ «σε καμμία περίπτωση δεν διαπραγματεύεται συμπράξεις με την διοίκηση».

Και κατέληξε: «Μεταξύ των αρχών και αξιών του συνδυασμού και της όποιας πρότασης της διοίκησης επιλέγουμε το πρώτο, έστω και με απώλειες. Το ποιός έχει δίκα θα κριθεί στο μέλλον.

Όλοι μας θα κριθούμε στο μέλλον».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα