Θόδωρος Βαφειάδης: «Άλλο ένα υπόδειγμα εμπαιγμού του Κιλκίς η υπόθεση του ΤΕΙ»

Πολιτική /

Την οργισμένη αντίδραση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κιλκίς Θόδωρου Βαφειάδη προκάλεσαν οι αναφορές σε πιθανή κατάργηση του παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κ.Μακεδονίας, δια της «απορροφήσεως» του δευτέρου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με προτεινόμενο αντιστάθμιζμα την ίδρυση τμημάτων σπουδών δυναμικότητας…ΙΕΚ!

Σε έγγραφη δηλωσή του ο κ. Βαφειάδης, χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα κατά τοπικών αρχόντων και της κεντρικής διοίκησης, αναφέρει τα εξής:

«Στις 27 Μαρτίου 2018 σε μιαν εκδήλωση με λίγους εκλεκτούς, εγκαινιάσθηκε τελικώς το νέο κτίριο του τμήματος ΤΕΙ «σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης» με την παρουσία του υπουργού παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, του υφυπουργού εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και του συνόλου της διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως την παρουσία κανενός βουλευτή του νομού μας.

Τότε έσπευσε ο άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης και δήμαρχος Κιλκίς να ευχαριστήσει θερμά τους δυο υπουργούς, αλλά και τα τοπικά στελέχη της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τη μεταφορά του ΤΕΙ στο νέο κτίριο όσο όμως και για την δημιουργία νέου Τμήματος ΤΕΙ… στο Κιλκίς.

Στις 2 Ιουνίου 2018 σε σύσκεψη «εξπρές» στο δημαρχείο Κιλκίς που την προκάλεσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εκπροσωπούμενο από κ.Στάμο και με την παρουσία του δημάρχου Κιλκίς, του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Γεωργαντά, τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών καθώς και πολιτικούς τοπικούς παράγοντες των κομμάτων, χωρίς και πάλι την παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη, διαμηνύθηκε ότι στον νέο σχεδιασμό πρόκειται να καταργηθεί ως «περιττό» το τμήμα «σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης» στο Κιλκίς και να αντικατασταθεί από… μεταλυκειακό Ι.Ε.Κ.!

Πριν τρία χρόνια κατά τον ίδιο τρόπο ο δήμαρχος Κιλκίς ευχαριστούσε τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Κοντονή για τη δήθεν άμεση αποπεράτωση του σκέπαστρου της κερκίδας του γηπέδου του σταδίου Κιλκίς.

Τρία χρόνια μετά το σκέπαστρο «έμεινε» στα χαρτιά και τώρα σκεφτόμαστε ότι λογικά μπορούμε να φοβόμαστε να μη μας καταργήσουν και το στάδιο!

Αν όλα αυτά δεν είναι εμπαιγμός της κοινωνίας του Κιλκίς από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και τους υποτιθέμενους τοπικούς άρχοντες, τότε τι είναι;

Είναι προφανές ότι κανένας από την κυβέρνηση δεν τους παίρνει στα σοβαρά.

Ο χρόνος είναι ο μόνος σύμμαχος της κοινωνίας.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Επίσημα εγκαίνια

Εγκαινιάζεται και επισήμως στις 8 το βράδυ τηςΠαρασκευής 21.9.18 ηλειτουργία του ξενοδοχείου – “κοσμήματος” των Αθηνών με την επωνυμία “Be […]

Για…αλλού!

Σαν… αντι-Τζιτζικώστα φαίνεται ότι «την είδε την δουλειά» το Κίνημα Αλλαγής για τον πρώην νομάρχη, πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην […]